Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak povolit tenhle šroub?

Od: amper® odpovědí: 13 změna:

Je na to nástroj? Už jsem to, tuším, kdysi řešil a nevím, jak to dopadlo a jestli je to vůbec šroub...

Jak povolit tenhle šroub?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Je na to údajně nějakej elektrikářskej šroubovák.

Já sem to řešil tak že sem plochej šroubovák upnul do svěráku a uprostřed sem vypiloval drážku.

doplněno 04.07.16 13:01:

Kupte obyčejnej šroubovák v Tescu, Kauflandu nebo podobným nákupním centru za 15-20 Kč. Ty co tam prodávají jsou měký tudíž se na pilování drážky perfektně hodí.

hodnocení

Tohle řešení mě taky napadlo, jen mám obavu, abych sehnal vhodný polotovar (ani tvrdý, ani bláto), dneska je to sázka do loterie. Uvidíme, jestli dá někdo odkaz na správný nástroj a nebo se bude bastlit...

doplněno 04.07.16 16:36:

Tak nakonec opravdu došlo na bastlení. Bit jsem nesehnal a i kdyby, tak ta do který je šroub zapuštěnej je tak úzká a hluboká, že by mi byl k ničemu. Šroubovák z pozůstalosti se nedal (Narex), tak to odnesla stará fáztužka. *hi*

ladinpraha*
hodnocení

4x

Na podobné věci s úspěchem používám tuhle sadu.

Jak povolit tenhle šroub? #2
hodnocení

Pěkná sadička. Asi budu muset rozšířit vybavení *jasne*.

Díky za postrčení. Kdyby to někdo hledal, jmenuje se to Spanner

ladinpraha*

Podobnou sadu má teď Lídl v akci.

Jak povolit tenhle šroub? #3

Sada je pěkná věc, problém ale je, když je šroub více zapuštěný v díře. Proto se mi zdá nejjednodušší řešení od @luise.

hodnocení

Tak jsem se tam neplánovaně stavil a sadu koupil. Obsahuje opravdové titěrnosti, ale spíš na jemnou mechaniku (jako taková je i prodávaná), určitě se někdy bude hodit. Zmiňovaný bit (na dávno povolený šroub) v ní ale není.

zakus*

Jj, onehdá před lety jsem si podobnou sadu (větší asi 200 ks) přivezl ze Švédska.

stonek*
hodnocení

3x

Ano, je na to nástroj a takovýhle šroubek je tam právě proto, aby ho nepovoloval někdo, kdo ten nástroj nemá.

krtek*
hodnocení

1x

Odvrtat a vyměnit?

humbucker*

Ahoj Krtku.

Už zase perlíš. To si ten šroubek, co může být tak maximálně trojka(3) možná i menší odvrtá? Maximálně sejme tu jeho hlavu a zustane tam malý kolíček. A to v tom lepším případě. Spíš se mu podaří zmordovat i oba ty plasty tý rukojeti. To ten zbytek pak nemusí vzít ani kombinačkama. Kdyby to byla věc rovnou na vyhození,tak to pak snad jo. Ale takhle? Už tu bylo poraděno dobře. Tohle nebyla moc dobrá rada.

hodnocení

0x
Dva tenke sroubovaky na okraje.
Kombinacky nebo sikovky a odsroubovat ho.
Pokud je ale dobre utazeny tak muze byt problem.

albatros498022*
hodnocení

0x

Jedná se typ hlavy šroubu Philips a na povolování těcchto a podobných šroubů se používají tzb sady na bezpečnstní šrouby, které jsou navrhovány nahoře v dobrém železářství se dá sehnat velká cca 200 kusová, která obsahuje bity na veškěré bezpečnostní šrouby a dá se sehnat i za slušnou cenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]