Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tloušťka stěn

Od: igracek* odpovědí: 8 změna:

Přeji všem příjemný oběd.

Mám možná trochu hloupou otázku, potřebuji do stěny v paneláku navrtat pětku hmoždinku (5x50/25). Slyšem jsem, že příčky v paneláku jsou tenké, jde o příčku mezi dvouma pokoji. Nemusím mít obavu, že se provrtám skr? Celkově by mě zajímalo jak je tlustá, jako cihla? tenčí, širší?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

není příčka jako příčka... nicméně slabší než 6cm v paneláku nenajdete.

hodnocení

0x
Příčky z desek ze lnu a pazdeří jsou tenčí. Třeba v Pražských typech, po celém Československu. Tam stačí našroubovat šroubek do dřeva. Nebo klepnout hřebíček. Podle váhy věšeného předmětu.
Je problém tloušťku stěny před vrtáním změřit?
igracek*
hodnocení

Celkem ano .. je to stěna mezi pokoji, není tam okno, dveře ani žádný vykíř. Prostě rovná stěna.

dam®
hodnocení

0x

Ahoj, sílu panelu poznáš podle futer dveří, hloubku vrtu si určíš přiložením hmoždinky k vrtáku, tam si namotej třeba kousek izolačky a můžeš pracovat.

Dame-ano poznáš ale jak to poznáš ve zdi kde nejsou okna ,dveře,porostě stěna sousedíci s vedlejším bytem?

Tazteli asi takto vnitřní některé příčky (např.komory kde jsou jsou asi 6cm ty jsou spíš orientovány nemusí bý pravidlo!) rovnoběžně s obvodovými zdmi, a další,většinou napoříč jsou nosné a tudíž cca15cm.

jabraka*
hodnocení

0x

V panelácích jsou různé příčky.Jednak obvodové zdi jsou z panelů cca20 cm.Nosné zdi 20 cm bývají i uvnitř bytů.Příčkové panely betonové jsou 7 cm.Mezi dvěma byty dělicí příčka bývá ze dvou 10 cm plynosilikátu,mezi nimi sklovlákno.Dělicí příčky bývají i dřevotřískovéí.

JB

hodnocení

0x
Ještě jsem neviděl panelák, kde by nebyly popraskané přechody stěn, rohy. A v nich několika mm mezery. A nimi projde proužek papíru, kousek drátu a podobné "měřidlo". Pokud teda majitel nebo malíř mezery při posledním malování nezatřeli. Panelové domy stále pracují, pohybují se.
.
Nevíme stále, zda je to betonový panel, nebo něco měkčího.
.
Já bych třeba vzal tenký vrták a někde u země a nebo v rohu vyvrtal opatrně sondu. Když projde na druhou stranu, dobrá, vím tloušťku stěny. Když vyvrtám díru v délce hmoždinky a neprojde na druhou stranu, také dobrá.
.
V příčce může být třeba krabice el. zásuvky. Podľa hloubky krabičky mohu usoudit, jak je stěna tlustá...To neplatí, pokud jsou rozvody v lištách na povrchu.
Pětka hmoždinka je krátká.

dusger*
hodnocení

0x

Tak, jak píší kolegové, stěna je rozhodně tlustší. 5cm hlubokou díru klidně vyvrtej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]