Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zelená úsporám - odhadní cena, reálná cena

Od: neon* odpovědí: 3 změna:

Prosim Vás, byl nám předložen dokument ohledně propočtů na různé varianty dotací na zateplení našeho domu. Jsou tam kategorie A1, A2, A3 apod. Ale chtěl jsem se zeptat na jednu věc. Ceny zateplení, oken, střecha, všechno mi příjde neuvěřitelně přemrštěné. Finální cena je podle mě i 2x vyšší, než by odpovídala v reálu (i kdyby to dělala profi firma). Prej se jedná o ceny tabulkové. A dotace bude počítaná z této odhadní, tabulkové ceny. Když to teda například bude odhadnuté na 1.000.000 Kč (tabulkově) a dotace bude ve výši 50% (tedy 500.000), tak v praxi to pak výjde třeba na 650.000 Kč (reálné faktury firem), ale poskytnuta bude ta dotace z odhadní ceny, tedy 500.000 Kč. Takže mě to bude stát vlastně jen 150.000 Kč. Je toto pravda? Dělá se to takto běžně? Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Základní pravidla:

Žádat je možné před zahájením, v průběhu nebo po dokončení realizace podporovaných opatření.
Celková výše podpory na jednu žádost je omezena na max. 50 % řádně doložených způsobilých výdajů a je vyplácena až po řádném dokončení realizace podporovaných opatření, tzn. až po vydání Registrace a rozhodnutí, resp. Registrace a stanovení výdajů.

více zde novazelenausporam.cz/...

takže polovina doložených vynaložených nákladů...

neon*
hodnocení

A je možné, že firmy by z nějakého důvodu vyfakturovaly větší výdaje, než by to reálně stálo? Je to v nějakém případě pro ně výhodné?

Pokud jim zaplatíte nedodaný materiál a neudělanou práci, bude to pro nich zisk navíc; některé firmy to alespoň zkoušejí...a některým to i vycházi...vše do času...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]