Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betonek u výměny oken

Od: krtek* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, budou mi vyměnovat okna stará za nová...demontáž oken si budu provádět sám..okna se budou také trochu zvětšovat..takže budu odbourávat jednu řadu spodních okne...zajímalo by mě.:

Zdali mám dělat nový betonek pod okny před osazením nových oken,...a nebo až po jejich instalaci..Co je lepší..

nějak si to potom neumím představit...je nějaký správný postup? moc děkuji za radu.

Pokud bych ho dělat před...dám dvě péra a prkna a mezi to dám beton...ale nevím , zdali pak budu muset dělat ještě znovu jeden pro venkovní parapet..

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Běžně se okno ze všech stran ,(dnes,dříve to bylo jinak!) po jeho srovnání ve všech rovinách (svisle,vodorovně a ještě rovnoběžně se zdí ),zapěnuje.Po vytvrzení pěny přebytečná odřízne a začistuje se nejprve nadpražípak špalety a parapet nakonec ,tento většinou "betonujeme" zdicí maltou do spádu dovnitř.Zvenčí taktéž jen s tím že většinou toto děláme při zateplovačce takže tam je začistěšní jasné polystyren ze všech stran-na parapet extrud nebo tvrzená vata a opět ve spádu.

Jinak beton maximálně jen z vnitřní strany-pokud na celou tl.zdi=bude více promrzat než zdivo!

krtek*
hodnocení

děkuji za odpověd. Je bych se chtěl optat mám tedy venkovní parapet zdící maltou udělat spád směr dovnitř a nebo ven..?

a jak vysoko vyzdit do 3 cm vysoký přidávný spodní profilu?

repkin*
hodnocení

0x

Správný technický postup podle mě není ten Váš. Beton má jiné vlastnosti než okolní zdivo. Pokud máte třeba pálenou cihlu, měl by se spodek dodělat z pálené cihly. Samozřejmě dodělat až po instalaci jelikož okna nikdy nedělají přesně na rozměr díry ale vždy o něco menší. Záleží co jste si objednal a jak Vám to nainstalují. Lépe pak odpoví fundovanější ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]