Nejste přihlášen/a.
já jsem z kotle odstraňoval dehet tak, že jsem odstavil cirkulaci otopné vody, např. uzavřením ventilu na stoupačce nebo zpátečce u kotle, do kotle zatopil na vysokou teplotu, až blízko k bodu varu, tím se dehet částečně roztopil a shořel, zbytek jsem seškrabal škrabkou ze stěn. POZOR na to, aby jste nezavřeli oba ventily u kotle, ohřívaná voda se rozpíná, stoupající tĺak v kotli musí mít možnost někde expandovat. Je možnost dokonce trochu odpustit vodu ze systému, prostě sledovat tlak a podle toho se zařídit.
Někdo používá chemii, někdo naftu, kterou natře dehet , aby změkl. Pozor na to, většinou jsou to hořlaviny, aby to špatně nedopadlo.
Nejlépe se odstraňuje dehet, který nevznikl! Je třeba topit na vyšší teploty, aby se páry dehtu uvolněné z paliva nemohly usazovat na chladných stěnách kotle. Proto někteří praktici uvádí, že je výhodnější topit průběžně a ne jen nárazově, zatopit, vyhřát a nechat vyhasnout. To už je ale jiná kapitola, v které se přihlíží na výkon kotle, výkon radiátorů a ... a...a... prostě plno souvislostí dalších. Se zadehtovaným komínem nemám problémy, tím pádem ani zkušenosti...
Zadejte si vpravo do Vyhledávání heslo dehtování a počtěte si rady a zkušenosti z jiných dotazů...
doplněno 22.08.09 09:30:rada sosacka je skoupá na technologický postup, kam s tím benzínem, či do kotle nebo do komína, a nepřeji Vám, aby se chytily saze v komíně! To bývá pěkný mazec...už jsem viděl pár prasknutých komínů a létající popraskaný azbestocement z komínové roury. Potom těmi prasklinami dehet zatéká do stěn a pěkně je barví, hlavně zevnitř z místnosti. a smrdí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.