Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chtěl bych požádat o radu ohledně ohřívače vody. Mám chatu, kde je studna a studenou vodu mám rozvedenu dovnitř. Protože chatu používám jen pro rekreační účely (cca duben - říjen) a není konstruována pro celoroční užívání (je to dřevostavba montovaná typ Marcela r.v. 1971), mám teplou vodu pouze v 50l elektrickém boileru v koupelně, ze kterého na zimu vodu vypouštím. V kuchyni mám proto jenom studenou vodu a manželka hučí, že musí horkou vodu nosit kýblem z koupelny a chce, abych do kuchyně namontoval nějaký průtokový ohřívač vody. Mám otázku - máte někdo podobný problém? Nevíte o nějakém ohřívači, jehož obsah by se dal vypustit? Nebo byl mrazuvzdorný? Když jsem se ptal různých prodejců, tak na mne koukali jak z jara, že prý takové se nevyrábí ... Děkuji za odpověď
No, vypustit se dá cokoli. Jen něco je pracnější a něco míň. Předpokládám, že na chatě nebudete mít jistič zvlášť pro průtokáč do kuchyně. Existují průtokáče s 5 litrovou nádobou, které se dají snadno vypustit a příkon mají jen 2000W, což by bez problému měla běžná síť v domě utáhnout.
Tak byste jen domontoval nějaké trubky s průtokáčem a zásuvkou přímo v kuchyni a vodu to nahřívá jako normální bojler i na 60°C a víc, obyčejný průtokáč zvládne tak poloviční teplotu, pokud nemá supervýkonné těleso se svám jističem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.