Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypouštění ohřívače vody na zimu

Od: kt8d5* odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer, chtěl bych požádat o radu ohledně ohřívače vody. Mám chatu, kde je studna a studenou vodu mám rozvedenu dovnitř. Protože chatu používám jen pro rekreační účely (cca duben - říjen) a není konstruována pro celoroční užívání (je to dřevostavba montovaná typ Marcela r.v. 1971), mám teplou vodu pouze v 50l elektrickém boileru v koupelně, ze kterého na zimu vodu vypouštím. V kuchyni mám proto jenom studenou vodu a manželka hučí, že musí horkou vodu nosit kýblem z koupelny a chce, abych do kuchyně namontoval nějaký průtokový ohřívač vody. Mám otázku - máte někdo podobný problém? Nevíte o nějakém ohřívači, jehož obsah by se dal vypustit? Nebo byl mrazuvzdorný? Když jsem se ptal různých prodejců, tak na mne koukali jak z jara, že prý takové se nevyrábí ... Děkuji za odpověď :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bellis*
hodnocení

2x

No, vypustit se dá cokoli. Jen něco je pracnější a něco míň. Předpokládám, že na chatě nebudete mít jistič zvlášť pro průtokáč do kuchyně. Existují průtokáče s 5 litrovou nádobou, které se dají snadno vypustit a příkon mají jen 2000W, což by bez problému měla běžná síť v domě utáhnout.

elektro-oaza.cz/...

Tak byste jen domontoval nějaké trubky s průtokáčem a zásuvkou přímo v kuchyni a vodu to nahřívá jako normální bojler i na 60°C a víc, obyčejný průtokáč zvládne tak poloviční teplotu, pokud nemá supervýkonné těleso se svám jističem.

hodnocení

0x

Když máte rozvedenou vodu dovnitř, tak jak jí zabráníte aby nezamrla? Koukejte jí tam namontovat průtokáč, nebo malý 10 litrový boiler. Když vyřešíte studenou vodu, tak i teplou!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak vypustit bojler

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]