Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozbita sekacka na travu

Od: monuzna odpovědí: 4 změna:

Prosim i radu,dnes jsem najela sekackou na kus zeleza ,ktery byl schovany v travniku.Sekacka se vypla a nejde mi nastartovat.Vubec nemuzu natahnout startovaci snurku ,je zasekla.Prosim je to hridel?Nebonevo jineho?Dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj děvče.

Jestli ten kopanec byl pořádnej, tak se mohl ustřihnout-nastřihnout klínek ne hřídeli. Ten co drží těleso zapalování ve správné poloze. Pak to pálí jinde a nechytne to. Oprava může stát pár korun. Ten klínek stojí několik málo korun. Pokud se ale hnula hřídel co jde od motoru ke kudle, tak to bude horší. Jednou to jde snad nějak porovnat, ale většinou je to na výměnu. Jen materiálově to bývá kolem 3000 Kč. Nakloň si tu sekačku, a pokus se pootočit rukou tou sekací kudlou pod krytem. Možná by mohlo být vidět i nějaké případné ohnutí. Nejspíše to bude na servis. To si potom zvaž cenu opravy a cenu nové sekačky v nějaké akci.

Takové rychlé zastavení bude jistě se zásadním problémem hřídelky - něco podobného jsem u tchýně opravoval na mountfield stroji za cca 1300,-. Takže záleží, jaký je to stroj - jestli to stojí za opravu. Ale já si stejně u opravy musel sehnat další nářadí, které není zcela běžné (stahovačku držáku na hřídelce).

hodnocení

0x

Podľa popisu sa uhla kľuková hrideľ,kde je uchytený nôž a popritom môže byť prasknutý obal motora.Stalo sa mi to isté.Po jednom kutilovi som si dal hriadeľ vyrovnať,ani neviem kde to poslal,no vrátila sa v stave kde po montáži nevibruje, a stálo ma to 20 €.Obal som vyrovnal a prasklinu opravil tekutým kovom.Plus gufero a nový olej.Svojpomocne asi 40 € oprava.Nová hriadeľ na Brigss motor stojí okolo 130€ v Europe av USA asi 80 dollárov,no do Europy neposielajú.Tak si ktomu pripočítajte prácu a ak je prasknutý blok,tak nik sa s tým nebude babrať.Čo je pre vás výhodnejšie? Kosačku dajte prezrieť oprávarovi a on vám povie ako ste na tom s ňou.Čína stojí oveľa lacnejšie.

hodnocení

0x

co je to za sekačku a za motor patrně máte ohlou kliku cena kliky je u brigs motoru od 1500,- plus těsnení víka, gufera, unašeče nože a samozřejmě práce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]