Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rosí se mi zeď v létě ve sklepě

Od: peti31* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.

Ve sklepě mám zeď ze žuli a je omítnutá. Je to chladný a v létě se to rosí a opadává s toho barva. Co se stým dá dělat.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

1x

To je jedna z běžných vlastností sklepa. Pak tam ještě bývá chladno a vlhko. Ideální prostředí na skladování brambor, zeleniny. A těm nějaká opadaná barva nevadí. Přes léto nechte vyvětrat, vydezinfikujte vápnem a můžete ukládat brambory na zimu.

hodnocení

0x

No coby, odvětrávat. Jinak, omítnout žulu, to je nápad teda. Žulová stěna ve sklepě je chladná a tedy se na ní sráží vzdušná vlhkost sklepního prostoru, která je v létě vyšší, než v zimě.

peti31*
hodnocení

ernie barák jsem kopil a už tam omítka byla

hodnocení

0x

Peti, fyzika je neúprostná. Buď zvýšit teplotu, nebo snížit vlhkost. Popřípadě obojí. Ale to asi nechcete číst. Žádný nátěr, ani penetrace neoblbnou fyziku.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Brácha to měl vesklepě podobně. Ta jeho plíseň dosahovala až ke stropu a sousedka říkala, že jím to leze i nad podlahu. Co s tím? Prostě jsem mu tu omítku všude ošramoval až na ty žuláky. Docela to pomohlo. Taky se to občas orosilo, když bylo venku vedro, ale taky ty zdi rychleji vyschly a nic na nich neplesnivělo. Jeho soused vedle to zakryl sádrošem na dřevěný rošt, s větracími otvory a plesniví mu i ten sádroš. Asi by se něměl za těch veder pouštět teplý a vlhký vzduch dovnitř.

peti31*
hodnocení

Naštěstí plíseň tam není

Ale bude. Opravdu doporučuju zlikvidovat omítku a nechat tam jen žulu. Ta se sice bude rosit, ale nebude tu vodu natahovat.

chatarka
hodnocení

0x

Nám odborník radil větrat v chladných /i mrazivých/ dnech.

jabraka*
hodnocení

0x

Nechat sklep studený a vlhký,pořídit několik větracích okýnek a dvakrát,třikrát ročně tam zapálit sirný knot.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]