Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Môže sa v páperovej bunde zabývať hmyz?

Od: dedka odpovědí: 5 změna:

Dobrý deň, viem že otázka znie možno smiešne...ale mám taký veľký strach o moju bundu...máme doma psíka a pomerne veľký byt...bývam s rodičmi a oni teda až tak často neupratujú, nevládzu tak upratujem iba ja...ale som študentka a mám na to obmedzený čas. V mojej izbe je ale veľmi čisto, upratujem a čistím pravidelne. Naposledy som pri upratovaní pred mojou izbou našla na zemi malého hnedého červíčka, pátrala som a zistila som že ide o KOŽOJEDA. Som pomerne zaťažená na čistotu a preto som ostala v zlom šoku...vlastním tri kozuchy a dve vlnené kabáty, a páperovú bundu. mám ich v skrini, kožuchy pravidelne vetrám. Avšak, bojím sa o bundu. Kúpila som si ju minulú zimu a stála ma tri výplaty...pri čítaní o kožojedoch som totiž narazila na fakt že radi papajú organické veci ako srsť, vlasy, vlnu, rôzne plody a aj páperie a kožuchy...taktiež by som nerada prišla o vlnený koberec...neviete teda ako ochrániť páperovú bundu od tej hávede? ide totiž o malé lietajúce chrobáčiky ktoré vyrastú z červíčka...a darmo mám čisto keď tie chrobáčiky mi môžu vletieť do izby a nájsť moju páperku...ešte k tomu, tá sa nesmie prať. a bojím sa ju dať do čistiarne, tak ešte neviem ako si ju pred druhou zimou vyčistím...snažím sa síce stále upratovať a čistiť CELÝ byt ale neviem či to zaberá...len mi poraďte prosím keď tak nejaký prípravok do skrine čo odpudzuje hmyz...keď tak nejaké triky ako vykynožiť kožojedov...Ďakujem!*srdce*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jste si jistá, že je to kožojed? Raději byste jeho fotku sem měla dát k posouzení. Jsou i jiní broučci v bytech, třeba potemníci a td. Jinak, do skříně stačí dát více voňavých mýdel, dávala jsem levanduli, nebo vratič do kousku punčochy, aby se nerozdrolil do skříně (roste v každém pankejtu jsou to úbory takových žlutých knoflíčků). Skříń taky můžete vystříkat nějakým sprejem proti hmyzu a pak zabezpečit. Co platí na kožojeda netuším. Většinou bývá problém s moly a se spížovou havětí - tady pomáhá bobkový list. A co červotoč?

.

balzerka
hodnocení

0x

Kožojed žije a kuklí se nejraději v kořešinách.Možná i péřových dekách. Papírová bunda bude spíš lákat rybenky. Ty se papírem rády živí. Mají v těle enzym , který dovede papír rozložit. Než si seženete něco v drogerii, skříň vykliďte, vytřete. Kožešinové a vlněné věci zkontrolujte, vytřepejte a vyvětrejte na slunku .Na bundě bude nejspíš vidět, jestli je na ní nějaký hmyz. Kožojedovi papír asi chutnat nebude. Není tam srst živočicha. Pro jistotu ji po prohlédnutí dejte do velkého igelitového sáčku. Existují různá koření a byliny , co odpuzují hmyz ve skříních. Myslím, že levandule, hřebíček, fenykl, ap., ale nevím,co na to kožojed.

Páperová bunda není papírová, ale péřová. Dopilujte slovenštinu.

hodnocení

0x

To je stinná stránka bohatství - chceš vlastnit věci, ale nakonec jsi vězněm těch věcí, protože musíš vydávat spoustu energie na jejich ochranu.

hodnocení

0x

Já bych v papírnictví nebo v domácích potřebách nakoupila pytle na ramínko a každý kus oděvu do něho zavřela. Do něho, na dno bych dala mýdlo. Dříve teta, která měla kožichy, které znamenaly jmění a u nich měla nasypaný tabák. Fungovalo to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]