Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorová pila nestartuje

Od: vrbodol* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.Mám pujčenou motorovou pilu Hecht.Sám bych si sice takovej šunt nekoupil,ale potřebuju dořezat zbytek dříví a ke konci mě zradila.Je to nějakej starší typ ze začátku nešla startovat,svíčka jiskru házela a benzín tam šel ale chcípala.zjistil jsem že to bylo tim že jak je v nádrži takovej filcovej filtr ,tak byl zaprasenej a zatuhlej.tak jsem ho vyhodil a vše OK.Řezal jsem s ní asi 3 dny po sobě a v pořádku no a po pár dnech klidu nejde natočit.Celou jsem ji komplet rozebral a vyčistil-kompletní rozborka karburátoru ,výfuk dokonce jsem sundal i válec a vše vypadá v pořádku.V práci mi poradili že mám dát novou svíčku že stará třeba pod tlakem blbě hází jiskru,ale stejně to nepomohlo.Tak mě napadlo jestli se tam tak nějak dá štelovat předstih.Jo v karburátoru bylo takový malý kulatý sejtečko,který se mi povedlo ztratit,ale to by snad na funkci nemělo mít vliv.Taky mi přišlo jestli tam nejde moc benzínu,protože po sundání toho výfuku byl plnej benzinu co se nespálil při startování. Dík.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

drak
hodnocení

2x
Pokusim se poradit.Jestli jak pises byl benzin u vyfuku,zkusil bych trysky karburatoru /M a L/ dat do zaklad.nastaveni t.j.3/4 otacky od dorazu a plyn na poloplyn na rukojeti.Kdyz pila naskoci doladi se tryska M pri plnem plynu na vrchol otacek doprava je to slyset ze pila rve naplno/ a potom ji ubrat zpet o 1/4 ot.zpet.Tryskou L /vzduch.tr./se ladí reakce pily na pridani plynu nesmi se zakuckavat.Kdyz nenaskoci videl bych to na vytahanou davkovaci membranu v karburatoru.Vzhledem k staří pily.Karburator /membranovy/ ma 2 membrany.Spodni dopravni s takovym kulatym pliskem a cudlikem musi zapadnout do takove vydlicky.Horni davkovaci byva starim vytahana jelikoz kmita vlivem tlaku a podtlaku v klik.skrini s kterou je karbur.spojen s klikovkou.Jestli je zapalovani v poradku tak bych doporucil se zabyvat timto smerem.

drak
hodnocení

0x
Jeste k tomu predstihu.Pila ma na obvodu ventilatoru magnety apri roztoceni se pohybuji okolo kotvy zapalovani.Tady se da vymezit rucne pouze merkou vrdalenost jinak se nastaveni a funkcnost zapalovani dela na paltestu.
vrbodol*
hodnocení

Dík zejtra to zkusim a napíšu zda byl nějaký pokrok.

vrbodol*

Tak pila byla v servisu a po poradě se servisákem je neopravitelná .Jelikož jsem koukal i na píst a byl očouzenej i pod kroužkem bylo mi řečíno že je v hajzlu .Tak jsem ji tam ani nenechával a koupil husqvarnu a doufám že mám do smrti vystaráno.Přesto vám děkuji za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]