Nejste přihlášen/a.
Připojuji ještě otázku na podobné téma. Bývalá bytná sice do vyrovnání po opuštění bytu zahrnula přeplatky za elektřinu a plyn, ale překvapila částkou za vybílení bytu. (o tom, že ho uhradíme jsme se nepřeli). Částka za 1 m2 podle ní činila 104,- kč. Na internetu se dalo snadno ověřit, kolik se běžně za tuto práci platí, cena vychází cca na 35,-/m2. Takže cenu ztrojnásobila. Když jsem ji na to upozornila, řekla, že ona prostě tolik platila, ale fakturu mi samozřejmě ukázat nechtěla. My jsme tímto přišli o 6900 Kč. Pro někoho je to směšná suma, ale pro nás nikoliv. A hlavně jde o princip, o spravedlnost, právní ochranu, atd. Dá se vůbec něco podniknout aby ho to nestálo víc než o kolik už byl "okraden"?
Pokud to platila tak má fakturu. Navrhl bych obvyklou cenu a pokud to odmítne tak to budete vymáhat právní cestou. Taky to bude zajímat finančák, příp. živnosťák.
Buď vymalovala sama a lže vám, nebo šlo o práci načerno a bude mít problém.
Prostě buď vám vrátí 4k nebo jí zařídíte zábavu s úřadama.
Pravděpodobně jste měli ve smlouvě, že máte byt vrátit ve stavu, v jakém jste ho převzali. Takže jste ho měli před vrácením vymalovat. Cena vymalování bytu 3+1 se v Praze pohybuje kolem 7-8tis, svépomocí se většinou vejdete do 2tis.
Pokud majitelka platí daň z pronájmu, tak ji finančák ani živnosťák honit nebude. Ona nemusí evidovat faktury na malování, prostě sehnala v hospodě malíře vymalovala a fakturu i kontakty ztratila. Můžete se zkusit soudit.
Právě kvůli těmto problémům, to řeším úplně jinak. Byt jen vybílím, aby byl čistý. Svépomocí mě to nepřijde ani na 1000kč. Musím na to ušetřit z vybraného nájemného. To je můj náklad.
A nový nájemník si ho vymaluje podle svého. A nemusí se při skončení nájmu starat o nějaké malování bytu, kde už stejně nebude... Mám to tak ve smlouvě, nájemníka na to vždycky upozorním, a nestalo se mi, že by se to někomu nelíbilo. Každý mi zatím řekl: "proč bych já měl bydlet v bytě vymalovaném podle někoho cizího? Každému se líbí na zdi něco jiného."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.