Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení kauce

Od: brejska odpovědí: 4 změna:

Připojuji ještě otázku na podobné téma. Bývalá bytná sice do vyrovnání po opuštění bytu zahrnula přeplatky za elektřinu a plyn, ale překvapila částkou za vybílení bytu. (o tom, že ho uhradíme jsme se nepřeli). Částka za 1 m2 podle ní činila 104,- kč. Na internetu se dalo snadno ověřit, kolik se běžně za tuto práci platí, cena vychází cca na 35,-/m2. Takže cenu ztrojnásobila. Když jsem ji na to upozornila, řekla, že ona prostě tolik platila, ale fakturu mi samozřejmě ukázat nechtěla. My jsme tímto přišli o 6900 Kč. Pro někoho je to směšná suma, ale pro nás nikoliv. A hlavně jde o princip, o spravedlnost, právní ochranu, atd. Dá se vůbec něco podniknout aby ho to nestálo víc než o kolik už byl "okraden"?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

0x
Mohli jste nechat vymalovat na vlastni náklady nebo si to sama vymalovat. To by bylo úplně nejlepší. Sklopte ocas a bezte dal nebo jdete k soudu. :)

asd1
hodnocení

0x

Pokud to platila tak má fakturu. Navrhl bych obvyklou cenu a pokud to odmítne tak to budete vymáhat právní cestou. Taky to bude zajímat finančák, příp. živnosťák.

Buď vymalovala sama a lže vám, nebo šlo o práci načerno a bude mít problém.

Prostě buď vám vrátí 4k nebo jí zařídíte zábavu s úřadama.

tondac*
hodnocení

0x

Pravděpodobně jste měli ve smlouvě, že máte byt vrátit ve stavu, v jakém jste ho převzali. Takže jste ho měli před vrácením vymalovat. Cena vymalování bytu 3+1 se v Praze pohybuje kolem 7-8tis, svépomocí se většinou vejdete do 2tis.

Pokud majitelka platí daň z pronájmu, tak ji finančák ani živnosťák honit nebude. Ona nemusí evidovat faktury na malování, prostě sehnala v hospodě malíře vymalovala a fakturu i kontakty ztratila. Můžete se zkusit soudit.

nikdo*
hodnocení

0x

Právě kvůli těmto problémům, to řeším úplně jinak. Byt jen vybílím, aby byl čistý. Svépomocí mě to nepřijde ani na 1000kč. Musím na to ušetřit z vybraného nájemného. To je můj náklad.

A nový nájemník si ho vymaluje podle svého. A nemusí se při skončení nájmu starat o nějaké malování bytu, kde už stejně nebude... Mám to tak ve smlouvě, nájemníka na to vždycky upozorním, a nestalo se mi, že by se to někomu nelíbilo. Každý mi zatím řekl: "proč bych já měl bydlet v bytě vymalovaném podle někoho cizího? Každému se líbí na zdi něco jiného."

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]