Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sloupky brány

Od: jarda63* odpovědí: 3 změna:
Chystám se na betonování sloupků dvoukřídlé brány a jsem na vážkách jak velký základ zvolit. Jedno křídlo bude mít váhu asi 60Kg.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevíme rozměry sloupků... je pravda, že na velikost základu to nemá vliv, ale!

Tenčí sloupek se může prohnout, nebo i se základem pohnout, nejen vahou křídla brány, ale třeba provozem či vozením se nezbedných kluků na křídle.

Já jsem zatím všechny sloupky brány propojil pod zemí dostatečně dimenzovaným zabetonovaným kusem železa, trubky, kolejnice, a pořádně přivařil. Při té příležitosti můžete mezi sloupky a do sloupků natáhnout silnější husí krky pro případnou budoucí montáž motorového otvírání...

jarda63*
hodnocení

Sloupky jekl 80x80x4

robin1*
hodnocení

0x
Já bych volil hloubku 100-120 cm, šířku 50-60 cm a délku na každou stranu o 50-60 cm delší než je šířka brány. Rovněž bych se přidal k Hejkalovi s oním železným prahem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]