Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Měla bych dotaz ohledně plováku na tablety do bazénu. Máme na zahradě letos prvně bazén a ani z daleka jsem netušila jaké strasti s touto " radostí " nastanou. Když jsme vyřešili, všechny starosti s chemií a filtrací nastal problém s plovákem Můžete mi prosím poradit, jak se s ním správně zachází?
Tablety do něj vložit samozřejmě umím, ale nevím jak často, nebo jak dlouho má být plovák na hladině. Na tabletách píšou, že pouze v době kdy je zapnutá filtrace, na plováku, že v době kdy v bazénu nikdo není. Jak to tedy děláte vy? Plave vám tam plovák s tabletkou u při vypnuté filtraci a nebo ho máte ve vodě jen s filtrací? Předem moc děkuji všem za odpověď. Přeji krásné co nejteplejší dny pro bazénování
My máme plovák v bazénu pořád, už 25 let. Napustím vodu, do plováku dám sedmidenní velké tablety Aquamar a každý týden jednu přidám. Hotovo. Nevím, jak velký bazén máte, na nafukovací, o průměru 3m, jsem dávala na začátku jednu a když z ní zbyla půlka, tak jsem přidávala celou, tedy pak1,5 ks. Do většího, 5,5m dl., hl.120 cm, dávám 2 a doplňuju, když jsou z nich půlky, zatím taky dobrý. Máme ho 1. sezónu. Před tím nafukovacím jsme měli na chalupě zděný bazén a taky jsem po velkých problémech a spoustě chemikáliích přešla na tyto tablety a bylo vyřešeno. Jsou dražší, v akci 1,6 kg/290 Kč - koupím i na další rok, ve výsledku přijdou nejlevněji, odpadne nějaké pH+, pH-, vločkovač, odstraňovač řas, rozjasňovač a kdoví co ještě. Snad jen , jestli nemáte vodu z vodovodu, tak tester na pH s tabletami na chlór - V akci 190 Kč, jinak 290 K, před prvním vložením tablet, pokud by pH neodpovídalo. To byste ho musela srovnat pH+, nebo pH-, ale to není tak drahé. Když jsme měli vodu ze studny, tak byla železitá a chlórem zčernala, tam jsem ji vločkovala a bylo třeba ji pak upravit. Koupání zdar!.
Ještě musím doplnit inf. u bazénu např. s nafukovacím lemem není písková filtrace, jen s kartuší a tam je problém s nedostatečnou filtrací. Jestli se Vás to týká, tak si najděte moji letošní odpověď, jak jsme to vyřešili, nebo se ozvěte.
Ahoj.
Někomu se to koupe pořád, někdo ho vyndává z vody ven. Asi je to možné různě, A drogérii mi nabízeli kusovku, samostatně v igelitu balený tablety. Mělo to vyjít levněji. Asi jo, lidi to dost využívají. Sousedé už po léta využívají schopnost Modré skalice a podle návodu ji do vody přidávají. Jedná se o pár gramů. A za pár korun.
Ahoj.
V neděli v bazénech smočili sousedé své asi půlroční miminka. Nezávisle na sobě a bez potíží. Talhle to provozují už několik let a bez problémů. Jen od dalších sousedů dcerce malinko zezelenaly vlásky jako Volšovečkovi. Ale, oni si tam nalili cosi chemikálního z nějakého pokovování. Asi to byl poněkud silnější přípravek. Ale jinak zase bez potíží. Čím vyšší dosažená teplota vody, tím v ní lehčeji a více něco žije. Pak by se měl její ohřev už regulovat a jen filtrovat. Ta skalice to stopne všechno.
Ahoj, modra skalice je skvela proti rasam, ale nedavam ji. Koupu se tam male deti, ktere se vzdy trochu napiji a potom by se mohli celkem slusne po... Plovak nechavam, mam obycejne chlorove tablety a davam jednu. Kdyz je velke vedro tak dve. Od lonska mam jen kartusovou filtraci kterou procistuji min 1x tydne a je pravda, ze to moc nestiha. Bazen pod plachtou dene kontroluji, jestli nezacina klouzat, potom je potreba zasokovat. Treba Savem. Je pravda, ze lepsi tablety by asi poresili vic veci, ale bohuzel jsem koupil obyc v nejake akci. Mam dve baleni a od lonska mi zbylo jeste to prvni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.