Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřebuji odhadnout byt, který chci koupit.
Banka (Hypoteční b.) mi nabídla, že odhad lze udělat i online na základě dodaných podkladů a že mě to vyjde levněji než odhadce.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Neliší se moc tento odhad od toho, co by byl schopen udělat odhadce?
Potřebuji z důvodu úvěru odhadnout cenu co nejvyšší, nevím, jestli banka sama to třeba nebere "přísněji".
S odhadcem se dá nějak alespoň domluvit...ale na druhou stranu můžu narazit i na blbce, jakým byla paní, co nám odhadovala dům k prodeji, která krom jiného byla velmi neprofesionální.
Děkuji.
Zkušenost mám takovou, že při osobním odhadu odhadce banky byl rozdíl online o 400 000,- rozdílny ! Resp. částka odhadu byla vyšší ve prospěch online...
Nebyl to však byt, ale větší dvougenerační sídlo.
Rozdíl vidím v tom, že dost podstatné byl rok postavení.
V případě osobního odhadu žádné informace odhadce nechtěl, ale online jsem je podrobně uvedl.Pak jsem viděl zpracovaný odhad a rozdíl byl 30 let.
Ten osobní odhadce byl prostě ko-ot.
Já bych volila nezávislého odhadce, žádného online. Myslím, že normální odhadce nemá zájem na Vašem odhadu, i když příliš ovlivňovat se dnes nedají, protože jim hrozí, že přijdou o kulaté razítko a tedy skončí. Na druhou stranu, když kupujete byt a budete mít vyšší odhad, víc Vám půjčí - podle toho, kolik budete potřebovat, možná nepotřebujete půjčit celou částku, to netuším.. Budete platit, podle nového zákona, i daň z prodeje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.