Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se nejlépe ochránit před sluncem?

Od: mrgandy* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

léto, teplo a vedra se blíží a řeším, jak odizolovat pokoje, které jsou situované na jižní stranu, čili od rána do večera do nich praží slunce. Jedná se o byt, příští rok už pravděpodobně budu pořizovat mobilní klimatizaci, mělo by to mít aspoň nějaký účinek, teď ale nejsou peníze a do nějaké levné varianty za 2, 3 tisíce jít nechci, abych pak nelitoval... Každopádně, hlavní je ochránit se před sluncem, to prochází skrz okna... Na oknech jsou klasické žaluzie. Dříve jsem to řešil přehozením ještě např. větší deky, apod., ale prostě to přes to projde. A tak hledám způsob, jak to co nejlépe odizolovat už přímo při vstupu. Narazil jsem na protisluneční fólie. Máte s tím někdo zkušenost? Před chvílí jsem na to narazil a koukám, že jsou jak na externí stranu a interní, to znamená, že by ta externí mohla část světla odrazit. Nevím, jestli se to kombinuje, ale klidně bych z vnitřní části pod žaluzky nalepil ještě tu interní a pak žaluzie. Než jsem našel tyhle fólie, které redukují a propouštějí, tak mě ještě napadlo tam prdnout z vnitřní strany izolační alu fólii.

Máte tedy nějaké nápady, zlepšováky, rady, zkušenosti? A vemte si, že to máme teprve ochranu před sluncem, zatím bez ochlazení místnosti...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No dávají se například venkovní žaluzie od Velux a jiných firem. Je to výborná varianta.

Jak se nejlépe ochránit před sluncem?
mrgandy*
hodnocení

To bych měl ještě přidat fakt, že jsme venkovní žaluzie chtěli. Ale jedná se o byt v paneláku. Bylo nám řečeno, že to být nemůže, že je to zásah do fasády a že je to narušení celistvého vzhledu. Nehledě na fakt, že by nám firma posadila venkovní žaluzie tak, že by nikam nezasahovaly...

mrgandy*
hodnocení

Aktualizace příspěvku ... :)

paw*
hodnocení

0x
Aby to melo nejaky ucinek, tak je treba branit slunci jeste pred oknem. Idealni stav jsou ty venkovni zaluzie, co vam nepovoli. Tak jeste treba z venkovni strany nalepit alobal :) nebo najit nejakou venkovni mobilni roletu

drachouk*
hodnocení

0x

Mozna jsem hodne skepticky, ale podle mne nepomuze nic. Bydlim v RD s plochou strechou a v pokoji pod ni s okny na jiho zapad bylo loni absolutne k nevydrzeni. Zkousel jsem nejprve nejake clony vevnitr (treba ta deka). Nebylo to k nicemu. Pak jsem na site proti hmyzu nalepil termo folie (z autolekarnicky). Pomohlo to o cca 2 stupne, ale problem byl ze jsem musel svitit i ve dne a vecer to sundat abych mohl vetrat. Pak jsem ze strechy povesil plachtu na kterou jsem zavesil zeleznou tyc. To pomohlo o mene nez 2 stupne, ale aspon bylo v pokoji svetlo a dalo se vetrat. Ovsem kdyz je v pokoji bez protiopatreni 31 a s opatrenim 29 stupnu, tak to je k nicemu.

Letos uz mam klimatizaci (split) a je klid ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]