Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavební odborníci,

Od: iva123* odpovědí: 5 změna:

Omítka cementová 651 Hasit - na vnitřky - prosím o radu,je vymalováno 3 vrstvy starší ale pevné klihové barvy,jde velmi špatně dolů.Existuje možnost škrábnout stěny jen jehce a pak po penetraci tahat cca 2 mm omítky?Jinak se asi udřu. - Zkouším namáčet - nic,pilková škrabka je po 2 metrech pryč a špachtle se vůbec nechytá...díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já bych se s tím neškrábala. Já bych uvařila jádrové mýdlo, kýbl, voda, tocha toho mýdla, štětka. Nechala zaschnout a pak malovala. *hej*Proč mocí mermo chcete škrábat?

doplněno 25.06.16 06:23:

Ta mýdlová voda je po krátkém čase velmi špinavá. Je ji potřeba často měnit a štětku pečlivě vymáchat. ;) Možná, že chcete škrábat, ale ono není co.

hodnocení

0x

Proč jako místo nové výmalby musíte nově štukovat?udělejte to dle rady Babky a ušetříte jak práci tak i peníze!

doplněno 25.06.16 14:31: Jen doplnění! Dovolím si Vás citovat :"je vymalováno 3 vrstvy starší ale pevné klihové barvy,jde velmi špatně dolů."Takže proč složitosti a vícenáklady?Ani bych se nesnažil škrábat,jen umýt a vymalovat nově!

jabraka*
hodnocení

0x

I já se přimlouvám,místo dřiny a vícenákladů,jen oškrábněte,co nedrží a pak finálkou opravte odpadlá místa.Po zaschnutí vymalujte.Penetrace se používá jen na nepevné omítky ke zpevnění.

JABRAKA

hodnocení

0x

Ak silou mocou chcete škrabať,tak ja som si požičal toto : betis.sk/... plus priemyselný výsavač na odsávanie tej starej omietky. Za hodinu hotová celá izba so stropom viac.

Slavco škoda že jsem toto nevěděl dříve,pozval bych Tě když jsme s tímto měli v práci škrábat kapli-přes 200m2! Místo takové rasoviny jsme to rovnou naštukoval vnější štukem s přídakem penetrace a cementu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]