Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vedeme s kolegyní spor. Já si myslím, že lít lógr do výlevky spíš potrubí zanese. Možná nevadí jen s horkou vodou. Kolegyně trvá na tom, že lógr je přímo čistič potrubí. Podle mne možná čistit dokáže, ale třeba hrnce, jako písek. Co vy na to?
Má zkušenost z paneláku - ucpaný odtok, instalatér se mě ptal, jestli liju lógr z kafe do dřezu, já že ano - v tom je prý problém, protože spolu s mastnotou z nádobí vytvoří tvrdou ucpávku, zřejmě by se musel spláchnout s hooodně velkým množstvím horké vody... od té doby jsem lógr lila do wc a bez problému
Zajímavé reakce, ale já mám zcela jiné zkušenosti. U nás se pije káva jen jednou denně, ale moje mamka pila i několik hrnků denně a samosebou se také holím s použitím pěny. Vždy putoval lógr rovnou do dřezu a vousi do umyvadla, ale nikdy se nestalo, abych třeba po deseti létech rozebral sifon kvůli zapadnuté naušnici a nalezl jakéholiv náznaky ucpávání popsaným způsobem. Ano, vlasy jsou drobný problém, ale nikdy se mi neucpal odpad z uvedených důvodů, proto tato tvrzení považuji za fámu.
PS: V práci se denně vylije lógr z cca 30 šálků do jednoho umyvadla. K ucpání ještě nikdy (28 let) nedošlo. Stejné je to tamtéž s umyvadly používanými i k holení (8 let po rekonstrukci - 0 poroblémů).
Dobrý den, tak, až nyní mně to došlo. Ono se skoro zdá, že někdo předpokládá, že nikdo neví, že ten tuk (usazující se v odpadech) je to základní "peklo" - a ten lógr nebo vousy jsou už jen "vylepšením" problému. Jenže, já jsem vycházel z toho, že tuto znalost má už menší dítě a není ani třeba "nosič" problému zmiňovat. Zdravím!
72mona3 - no, budiž. Také mám rád přesnost. Ovšem, kdo někdy viděl studený slepičí vývar v hrnci, tak si pamatuje tukové "kry", které přilnou k povrchu hrnce. Avotomtoje .
Opět bych reagoval na onen tuk, který zachytí a uloží lógr z kávy a následuje ucpávání sifonu či samotného odpadu. U nás se vaří denně, vaříme samozřejmě i tučná jídla a zbytky mastnoty z nádobí končí kde jinde, než ve dřezu. S tímto tukem putují stejnou cestou i nejrůznější rozpouštědla (Jar, mýdlo, solvina - v práci, písek na nádobí). Rozebíral jsem několik sifonů nejen doma a nikdy jsem nenarazil na nic jiného, než chuchvalce vlasů, popřípadě vatovou tyčku na čištění uší a podobné drobné předměty. Řešil jsem ucpaný záchod, ale to díky inteligentním zedníkům, kteří vylévali do WC stavební lepidlo. Já prostě nemám takovou zkušenost a ani jsem se nikdy nesetkal s nikým, kdo by osobně řešil ucpaný odpad a připisoval to lógru či vousům.
Dobrý den, pravdu máte obě. Vy máte pravdu, že lógr ze zrnkové, mleté kávy ucpává odtok a Vaše kolegyně má pravdu, že lógr je výborný čistič potrubí - ovšem, pouze ten z kávy granulované (rozpustné) . No, a nyní vážněji. Lógr je ucpávka dokonalá a vyrovná se mu snad už jen směs oholených vousů a pěna na holení. Obojí je "časovaná bomba" v odpadu a záleží už jen na průměru potrubí, kdy se to projeví. Zdravím!
balzerka - nemáte zač. No, jsou i lidé, kteří lógr usuší a později spaří ještě jednou, čímž si vyrobí tzv. kávu-druhák .
salamos - za fámu to může považovat někdo, kdo se s tím nesetkal, resp. nemusel toto řešit.
Kdo to řešil, tak o tom ví své. Ono bude záležet (jak jsem již psal) na průměru toho odtoku a materiálu, z kterého je vyroben. Zřejmě novodur, protože je hladký, tak je vůči tomuto odolnější, ale např. litina je hrubší, tak se zanáší. Fáma by to byla, kdyby se s tím opravdu nikdo nesetkal.
Tvoje tvrdenie ma veľmi prekvapilo. Holím sa už 65 r. a toto sa mi ešte nikdy nestalo, používam krém na holenie a žiletky Gilette, pokiaľ som pracoval, holil som sa pred každou smenou, aj nočnou, asi 4 krát týždenne, a nikdy sa mi nepodarilo upchať týmto spôsobom odpad v kúpeľni. Mimochodom, vo vlažnej vode sa krém ľahko rozpúšťa, je to predsa len mydlo a dáva sa to na tvár .
S tím se setkávám v kanceláři - kolegyně mě upozornila na to,že vylévat logr je ,zadělávání, si na potíže s odpadem.Takže logr dáváme do sklenice ve skříňce,odkud si ho kolegyně po čase bere domů a dává to do hlíny na kytky - tvrdí,že jí to prospívá-něco s kyselostí půdy/nerozumím tomu/.Je lepší neriskovat,vyklepnout zbytek kávy do koše,nežli volat a platit za potíže s odtokem./doma nevylévám žádný tuk ani omastek do odpadu-to prý je nejhorší/
Toto je docela rozumné řešení. Když budu lít logr do záchodu a potom spláchnu a to musím,( jak by pak WC vypadalo), spotřebovala bych zbytečně velké množství vody. Vyklopit logr do papíru je myslím nejrozumnější. Vlasy jsou větší problém. Když se sama stříhám, pár vlasů spadne do umyvadla a po nějaké době odtok ucpu.
Vždycky jsem fousy z holení i lógr z kafe splachoval do odpadu a nikdy se mi nestalo, že by jsme ucpali odpad. Možná protože čas od času(tak dvakrát do roka), nejsme líní a odpad proženeme zvonem. Ale kdyby se měl usazovat v odpadu, tak by musela bejt ta 40mm odpadní trubička ucpaná během jednoho týdne, co se toho u nás vypije. Je možné, že logr doucpe už skoro neprůchodnou trubku. Ale pak za to může ta skoro neprůchodná trubka a ne ten lógr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.