Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze duši lepit např. chemoprenem?

Od: ok® odpovědí: 9 změna:

dobrý den, prosím vás o radu, nemám lepidlo na píchlé cykloduše, lze to lepidlo co býva součástí balení nahradit třeba tímto Chempren, Alkapren? Když tyto lepidla lze použit na gumu atd, je možné i na tyto duše?

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fran56ris*
hodnocení

1x

Zle pouze nouzově,on sice týden drží,ale neumí se tak přispůsobit jako originál lepidla.

Mě se osvědčilo lepení u kamaráda co má pneuservis.To je napořád.*jasne*

doplněno 24.06.16 22:46:

cestovani.idnes.cz/...

figurek*
hodnocení

0x

není dobré použít chemoprén na lepení duše. Ono se vám to asi ani nepovede, protože chemoprén tvrdne dost dlouho a nepruží tak, jako guma.

Musíte použít cyklistické lepidlo na gumu, aby se lata s duší spojila beze švu.

martin12*
hodnocení

0x

Vždy jsem lepil kouskem staré duše a chemoprenem a v pohodě.

rv*
hodnocení

0x

Lepidlo na duše gumu naleptá, aby záplata lépe držela. To Chemopren asi nedělá.

hodnocení

0x
Taky jsem neměl nikdy problém s chemoprenem. Ale lepidlo na kolo není tak drahé a je to jistota.

kolista
hodnocení

0x

Jako nouzovka ano.

Originál lepidlo záplatu navulkanizuje a drží to výrazně líp.

Tubu propíchni jen malou dírku špendlíkem, pak vydrží načatá mnohem déle než otevřená na plnou díru.

veronica
hodnocení

0x

Original lepidlo nefunguje, poněvadž neleptá gumu, proto se sní nespojí ani po zaschnutí. Používám chemopren, který nejdřív nechám hodně zahustit odparem a pak ho naředím pomocí S 6005. Fleky jsou nejvhodnější z duše, páč mají stejné složení. Lepím spolehlivě i autoduše. Výrobce těch lepicích soupraviček by měli poslat do někam.

Veroniko a jaké používáte?Zrovna dnes jsem si tímto lepil stejně jako před cca rokem a obě drží 100%.a není to první sada co jsem použil,drží stejně dobře jako dříve lepidlem "Vulkan cement" a lepil jak píšete-fleky ze staré duše,drželo stejně jako ty fleky s krabičky,ale mělo to jenu nevýhodu skrze kterou nepoužívám- u tenkých pláštů je to při jízdě cítit možná na horském,s hrubým dezénem ne!

A ještě dotaz , proč chemopren "zahustit odparem" a pak naředit ředidlem S6005?Jaký to má smysl?

hm*
hodnocení

0x

Lepil jsem kdysi, pak jsem dlooouho lepit nepotřeboval a posledně mi nabídli takové samolepicí záplaty. Je to zalepené "hned" (záplata se sloupne z podkladu, přilepí na místo a minutu se na ni má tlačit) a dokonce se zdá, že to i drží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]