Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký kempingový vařič

Od: turista odpovědí: 11 změna:

Jaký si mám pořídit kempingový vařič pro jednu osobu? Žádné velké vaření, maximálně tak kafe, čaj, polévku, ohřát konzervu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

mám doma pár let starý nejlevnejsisport.cz/...

Je to provizorka pro případ výpadku elektřiny. Už jsem s tím pár obědů uvařil, bombičky s plynem jsou relativně levné, hlavně skladné! Je to takový kufřík na cestu a je naprosto dostačující na nějaký týden na rybách... Doporučuji!

hodnocení

1x
Jeden ešus, tři kameny pokud možno stejně vysoké, pár kousků dřeva nebo kůry, uhlí, a dostatek času, než se to uvaří.
Dají se koupit plechové rozkládací krabičky i s kostkami pevného lihu. Otevřu dvě boční stěny, postavím na ně nádobu s vodou, otevřu krabičku sirek, škrtnu a vařím...
V turistických potřebách prodávají i maličké propan butan variče, na maličké bomby.
Uvařit se dá i na dvou-třech svíčkách, takových malých, na hroby.

hodnocení

1x

VAR 2. Maly, skladny, vykonny, spolehlivy, letama provereny.

Jednoznačný souhlas. VAR2 mám už 17 roků, malý, dostatečně výkonný, šroubovací bomby běžně k dostání. Za mě jednička.

Jako zálohu mám

odkapávač z IKEA :)

janm*

*palec* Ten odkapávač z IKEA nemá chybu, nezávislé řešení :)

asd1

janm*
hodnocení

0x

Hezký den

Ještě se můžete mrknout na tyto stránky třeba vám tam něco padne do oka :)

mevatrade.cz/...

Záleží jak to "kempování"pojímáte v případě že užíváte auto pak se dle mne oplatí koupit si už alespoň dvouplotýnkáč, na tom se v případě potřeby už dá krásně vařit, dá se užít i jako "rezerva"doma nebo na chatě, je lehký snadno přenosný já ho kdysi užíval když jsem neměl ještě zařízený klas. sporák...mám něco takového:

mevatrade.cz/...

hodnocení

0x

doporučoval bych ten rozkládací (najít se dá třeba podle ´slov vařič skládací pevný líh´, taky se mu prej říká postýlka, jen pozor, některý hajzlové zas neví, kam by měli vyšroubovat cenu (nejen 150, klidně i 250), tak si zkuste najít něco rozumnějšího (tak do 50,-); je ale dobrý moct si vyzkoušet, jak lehce jde rozkládání;
na cestu je třeba vymyslet vhodný obal (např. pevný igelitový sáček), bejvá po použití docela zasviněnej a umytí není vždy hned dostupný
na ohřátí konzervy stačí kousek pevnýho lihu (to se nemusí lámat na co nejmenší kousíčky, nevyhořelý kus se sfoukne a uloží k dalšímu použití), i na uvaření menšího množství vody stačí tak půlka tablety, pokud si to ještě dobře pamatuju (dřív suchý líh dost smrděl, takže jeho používání ve stanu, nebo vůbec uzavřeném prostoru bylo vysoce nežádoucí (i když taky jsem potkal nadšence, který si na něm ve stanu vařili), nevím, jestli mezitím došlo k jeho vylepšení)

tady je v polorozloženém stavu (v lepším případě snad může mít víc poloh, takže drží a dá se použít i v takhle částečně otevřeném stavu, jen obvykle není nic tak maličkýho, co by se takhle muselo ohřívat (běžná konzerva se klidně vejde na úplně otevřený))

doplněno 23.06.16 08:47:

hm, už si to asi špatně pamatuju, vypadá to, že běžná konzerva přece jen vyžaduje polorozloženou polohu (kouknul jsem na rozměry vařiče - 10 x 7,5 cm...), každopádně pamatuju si dobře, že jsem na něm ohříval bez problému konzervy úplně běžně a bez problémů, to vyzkoušení jak rozkládání, tak držení v polorozloženém stavu by teda nemuselo bejt od věci, ale zas takový drámo bych v tom neviděl

doplněno 23.06.16 08:57:

(nojo, pod pojmem kempingový vařič je ovšem možné si představit něco podstaně odlišného, to už by holt chtělo lepší vyspecifikovanost dotazu - např. do kempingu s autem bych tenhle minimalistický přístroj nedoporučill, to je na pěší cestování, možná na kolo, na řeku; mimochodem, vedle už zmíněných typů existuje i jednoduchý vařič jak na tuhý, tak tekutý líh, oč jde, lze zjistit např. pod slovem ´vařík´)

Jaký kempingový vařič
asd1

Jo, tohle je geniální podpalovač všeho okolo - jak ten suchý líh trochu zvlhne tak z něj lítaj hořící kousky tři metry daleko :D

Super je "dřívkáč"- princip jako výheň, provedení motor+vrtulka (dmychadlo) a baterie, palivo všechno co hoří včetně mokrých klacků, ovčího trusu atd.

A jinak klasika je plynový, jeden z nejlepších vůbec (bez ohledu na cenu) je VAR 2 - hoří všude, lehký, výkonný. Dop. závětří příp. natvarované na hrnec (mezera kolem hrnce 5mm). Na klasické bombičky se závitem, příp. s redukcí na 2 kg bombu (nebo i 1kg bombu-ta je ideál do auta na delší cesty - může se v klidu nechat v autě na slunci).

doplněno 23.06.16 09:06:

tady maj za 700 vařič + závětří + bomba:

na normální víkend stačí ta 220g, na týden 500g. Jsou i 100g bombičky - ideál na výlet kde se uvaří polívka k obědu nebo kafe.

zebrasport.cz/...

tak na třímetrovej ohňostroj bych nelákal, to budou zájemci velmi zklamaný (navlhlej líh může trochu prsknout, jak jsem napsal, dokonce jsem narazil na lidi, co to používali v zavřenym stanu, nepamatuju se, že by mi líh kdy cokoliv propálil)

asd1

Ohňostroj to moc neni, ale trochu prsknout taky ne ;) Prostě dost často hořící kousek ulítne klidně 3m daleko a je třeba s tím počítat. Používat v zavřeným stavu?! Tvl :D Výhoda je cena a rozměry, nevýhoda to prskání, regulace výkonu...

Pak je ještě na tekutý líh, ten se naleje dovnitř vařiče (hořáku), pak poleje celej aby se rychle ohřál (trochu pochodeň). Vaří slušně, ale nejde regulovat výkon, doba hoření jen množtvím lihu (nechává se vyhořet všechno)

Ještě jsou benzíňáky (nejlíp MSR), ale ty jsou drahé a do kempu ne moc praktické. Ideální na cesty letadlem atd - plyn do letadla nesmí a někde se bombičky na místě špatně shání, benzín je prakticky všude.

= za mne, pro tazatele bych doporučil VAR2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]