Nejste přihlášen/a.
Jaká izolace je účinější proti radonu - asfaltový pás se skelnou vložkou nebo s hliníkovou?
Známý se chystá stavět a má na pozemku vysoké radonové riziko. Dozor mu doporučuje konkrétní asfaltovou izolaci se skelnou vložkou ve dvou vrstvách (a já se obávám, že jen kvůli marži od dodavatele, kterého doporučí).
Je to to optimální řešení? Já jsem slyšel, že proti radonu je lepší hliníková vložka, která se kvůli nízké pevnosti v tahu dává jako horní vrstva na izolaci se skelnou vložkou.
Co byste doporučili vy a proč?
Pár informací zkraceno.cz/... nebo informace SÚRO zkraceno.cz/... stáhněte si třeba zkraceno.cz/... Je tam všude hodně informací i odpovědi na vaše dotazy...
Než začnete s vyhazováním peněz za reklamní předměty,zjistěte si radonovou situaci ve vašem místě.Je řada míst v republice,kde se radon vyskytuje jen v ve velmi malé míře.Pak k zachycení radonu satčí jen hydroizolace.Šíření radonu je spojeno hlavně se spodní vodou.
Zde je mapa radonového rizika v ČR
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.