obry den, Prosim o radu mam bojler Tatramat tusim 160L do predvcerejska fungoval normalne. Od te doby se nezapnul a mame studenou vodu. Kontrolovala jsem na elektromeru nocni proud a ten dnes rano bezel. Kontrolka jistice ve zdi sviti, bojler je zespodu horky a bubla v nem ( jako kdyz se nahriva voda ) ale voda je stale studena, kontrolka na ohrev tez nesviti. Nemohl by mi nekdo pomoct co s tim? Dekuji Hadravova
Doporučuji zkontrolovat napětí na přívodních svorkách bojleru, proměřit funkci nastavitelného termostatu, havarijního termostatu a topného tělesa (tělěs, pokud jsou tam dvě). Budete na to potřebovat elektrikáře, sama to nezvládnete, je to práce pro znalého...a elektřina taky to kope...a nejen to
doplněno 22.06.16 07:46:
Jak jsem psal, tak elektrikáře...případně servis, který dělá ohřívače vody i po el. stránce...
adeladee*
Dekuji moc. A mam volat instalatera nebo elektrikare?
Pokud v bojleru při zapnutí bublá a přesto nehřeje, typoval bych na poškozené topné těleso (prorezavělé).
Abych se přiznal, jestli volat elektrikáře, nebo instalatéra nevím. Umět by to mohli oba. Každopádně to bude umět technik z nějaké firmy, opravující bojlery Na Netu jich najdete spoustu, (např. Kovoslužba)
adeladee*
Dekuji , otevrela jsem spodni cast bojleru a vyteklo na me asi 2 litry vody :D uz jsem sehnala firmu ale nejak nemaji cas jsem zvedava jak dlouho budu bez vody. To se neda vydrzet. Jinak dekuji za info.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.