Nejste přihlášen/a.
Začal zhasínat plamínek hlavne když kotol zapne a vypne a ted už vubec nezapína,vybral jsem cívku z armatury a nahríval ten drátek co jede z cívky ale nedrží ani tak,.Melo by to fungovat i bez termočlánku jenom když nahreju ten drátek z cívky?. Co ted ,cívku neseženu a mám kupovat novou armaturu ,já nevím.
Jaký to má vlastne princip to se šíri to teplo takovou dálku až jeden metr a to teplo delá ten magnet v té cívke, jenže když se všeobecne plamínek sfoukne takto hned zhasne i když je ješte ten drát teplý,proč to nedrží až do uplného vychladnutí. To je záhada.
Nepíšete typ kotle, ale to je jedno. Ten plamínek ohřívá dvojkov - termočlánek - ve spoji se vytváří malé napětí, které je schopno "cívkou otevřít plyn".Napětí vytváří jen ten termočlánek, dál už jsou to jen vodiče...když sfouknete plamínek, napětí rychle klesá a už neudrží otevřený "ventil"...zahřívání "drátku" nepomůže... jedině vyměnit alespoň ten termočlánek, ale nevím, jak to je u vašeho typu kotle...
Kotol je to Modratherm PKM12E ,je tam plynová armatura SIT 820 NOVA, po telefonu mi rekl jeden servisák že i ten drátek stačí nahrát a když ta cívka nedrží abych koupil novu armaturu, to je z čeho zložený ten termočlánek,vypadá to ako jen kus kovu .Mužu tam dát i takový termočlánek na jiný typ kotle když seženu?
Nahřívat "drátek" není nic platné, bez termočlánku to fungovat nebude. Cívku vraťte zpátky kde byla, té nic nebude. Pravděpodobně je vadný právě ten termočlánek (na konci toho "drátku"). Nevím, co máte za kotel, ale termočlánky se dají celkem běžně sehnat. Ani nemusí být originál.
Rozebíral jsem celou armaturu -byli tam šrouby thorx- než jsem na to prišel jak ta civka funguje ,takže tam se delá napetí v tom termočlánku proto to jede až na takovou dálku a já jsem nahríval drátek až horela izolace a nic, jak se to muže pokazit na pohled to je jeno kus železa ten termočlánek ,dá se to rozebrat?
Skusim sehnat teda nový termočlánek, jen nevým o žádný kamenný prodejne.
Termočlánky mají třeba tady srovnanicen.cz/... měl by to být pro ventil SIT, vyberte si délku a závit...podle původního starého...
A vlastní termočlánek se rozebrat nedá, jsou to dva kovy, "stavené"třeba plamenem, dohromady. To se špatně rozebírá, jedině destrukce...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.