Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlastnictví pozemku

Od: jardapaka odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám dotaz...

Soused začal vyměřovat stavbu plotu mezi naším a jeho pozemkem... Ovšem vyměřil cca 1,5m k nám na pozemek. Proto jsem dal na své náklady vytyčit hranice pozemku (požádal jsem o to jej, když už tedy chce něco stavět, ale marně a sprostě mne odbyl). Vytyčení mě stálo 4000Kč a geodet mi dal jasně za pravdu, že vytyčení je 1,5m na našem. Poté následovala řada urážek souseda směrem k nám a geodetovi. Nakonec soused řekl, že vše nechá katastrální úřad změnit podle jeho představ. Na toto mu bylo geodetem řečeno, že již dvakrát probíhalo v obci měření a že obě tyto měření jsou od něj souhlasně podepsány a archivovány na katastrálním úřadě a že se svojí stížností nic nezmůže a ani se jí úřad nebude zabývat... Ovšem nyní mi přišel z katastrálního úřadu dopis o šetření na místě z důvodu špatného zaměření pozemku...On má proti nám nepoměrně více financí a nemám na to s ním spor vést po stránce finanční. :(

Je tedy možné, že i když 2x podepíše že souhlasí se zaměřením může nakonec uspět a okrást nás o pozemek...? Existuje nějaká obrana? Moc díky všem...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Klídek, soused podal podnět k šetření a katastr jej musí provést.

mytrix*
hodnocení

0x

Nemějte obavy. Úřad šetření zahájit musí, ale nemějte obavy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]