Nejste přihlášen/a.
zdravím,měl bych jeden dotaz mám doma malou solární elektrárnu a k tomu 1000W měnič čistý sinus,kterým napájím pc roter a tv,atd,chtěl bych si udělat přepínač sítě,ted tam mám kllasický přepínač solár,sít,chtěl bych aby když bude napětí z měniče tak aby to přeplo na měnič,když měnič vypnu tak aby to šlo zpět na sít,šlo by to udělat např.pomocí 2 stykačů,1 sít,2 měnič? a šlo by to udělat aby když to přepne aby to třeba nevyplo PC,děkuji
Měnič není ve fázi se sítí, takže z bezpečnostních důvodů je potřeba, aby se stykače nepřepnuly najednou, ale měly by být navzájem mechanicky blokovány a přepnutí bylo s časovou prodlevou. Obávám se, že PC to resetuje, musel by být přes UPS. Zkuste pohledat na mypower.cz tam je i osvědčené zapojení přepínače sítí ze stykačů.
tak jsem si navrhl svoje zapojení rozhodl jsem se pro použití těchto relátek: arduino-shop.cz/...
a tady ten zpoždovač: arduino-shop.cz/...
myslíte že by to mohlo fungovat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.