Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat teplo do místnosti za příčkou?

Od: terezalangova odpovědí: 8 změna:

Ahoj, koupila jsem byt a původní velká místnost byla přepažena sádrokartonovou příčkou, tudíž oddělená místnost nemá topení a na příčku jsou nainstalovány vafky na plyn. Viz obrázek. Kromě nechání otevřených dveří mezi místnostmi, je nějaký způsob, jak převést teplo do vedlejší místnosti? Třeba nějaká trubka? Díky za odpověď.

Jak dostat teplo do místnosti za příčkou?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stonek*
hodnocení

1x

Ahoj, jestli je byt vybaven centrálním topením s radiátory a ty vafky je jen řešení nepřítomnosti radiátoru v nově vzniklé místnosti, doporučil bych tuto místnost vlastním radiátorem dovybavit. Je to sice jednorázově vyšší výdaj, ale funkční, bude možné místnost nezávisle regulovat, nebude problém s průzvučností příčky jako by mohly být při použití trubky. Topení trubkou ani neni moc vhodné, nalezne využití u zdrojů tepla, které generují horký vzduch, což radiátor pro svou velkou plochu a relativně chladný povrch neni.

hodnocení

0x
Nízko, nebo těsně nad část topného tělesa namontovat něco podobného kuchyňské digestoři, která by část teplého vzduchu zachytávala a (případně i s ventilátorem) přesouvala za příčku.
Nebylo by to moc estetické, ale účel světí prostředky...
Ďalší překážkou by byla skríň za příčkou, která je vidět na foto

hodnocení

0x

Já bych se začala pídit po tom, na kolik by vyšlo nainstalování vafek pod okno, do každé místnosti. Asi bych s tou možností do budoucna počítala. Jakékoliv převádění tepla do jiné místnosti se velice prodraží. Ta druhá místnost nikdy nebude teplá, stále budou studené zdi i předměty. Kamna v druhém pokoji se budou stále zapínat a nevytopí, obě místnost, nikdy dobře. Vždycky zůstane syrovina a plíseň. Takhle jsem já řešila s plynařem a pak na telefonu s paní z plynáren, která má stejný byt jako já. A opravdu, po nainstalování druhých kamen jsem měla menší spotřebu plynu a obě místnosti teplé. Dají se koupit i velmi malá kamínka na plyn, s vývodem pod oknem, které místnost dostatečně vytopí. Dokonce úplně stačí pohotovostní plamínek.. ;) Ty dveře, ty si koledují o popálení, zkroucení.

doplněno 22.06.16 07:30:

Terezko a Novaku, jestli svůj způsob zrealizujete, napište. Jsem moc zvědavá, jak to dopadne. *sok* Ale neodpustím si myšlenku, jak je možné, že tenhle nápad nikdo nepoužívá?!

novak1*
hodnocení

0x

Taky chci udelat jedny gamatky v jedné místnosti a tam topit a udelat malé potrubí na podlahe a vhánet malým ventilátorkem ten teplý vzduch po byte sací potrubí bych udelal až po strop aby sál teplý vzduch a foukal by se u podlahy v mistnostech . Neco podobné mají v Kanade v domech jen oni topí jinak ale vhánejí jenom teplý vzduch ,žádné trubky s vodou.

hodnocení

0x

Viz obrázek, to je málo, páč jen tuším, že ta příčka je ta vpravo, jak je opřen sušák? Do té místnosti? Trubkou u stropu to moc nepůjde, páč v místnosti s kamny musí být vždy vyší teplota, nežli bude v druhé místnosti. Určitě by pomohl ventilátor pod stropem, který požene teplý vzduch do studené místnosti a tím ropohybuje proudění vzduchu mezi místnostmi. Ale osobně bych šel po jiním, lepším řešení, které ale z obrázku nenavrhnu...

hodnocení

0x

Ty dveře u těch WAWek bych vysadil, aby teplo mohlo proudit přímo do té kuchyňky. Pokud pojedou naplno, tak by to měly stačit vytopit, protože ta kuchyňka se mi zdá dost malá*palec*

jabraka*
hodnocení

0x

Řada odpovědí navrhuje ventilátor a nad zdrojem tepla digestoř,ale je nutné počítat také se zpětným pohybem studeného vzduchu ze studené místnosti.Pokud by topná místnost zůstala uzavřená,vzduch by do stuené neproudil.

JABRAKA

Jabraka, a navíc, nikdy by se místnost neprohřála. Nikdy by v ní nebylo teplo. Navíc, v rozích, kde by se vzduch nepohyboval, by bylo vlhko a plíseň. *jasne* V těchhle horkách, si člověk promrzlou místnost špatně představuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]