Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodni kámen v bazenu po zimě

Od: kil0045 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit jak ulehčit práci. Dnes jsem chtěl po zimě zprovoznit bazén ale na stěnách mam prstenec z vodního kamene. Zkoušel jsem to drhnutí hubou a švem ale vůbec to neslo. Bazen mam s fólií takže vapkou na to mam strach sáhnout.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

0x

Mám poměrně hodně tvrdou vodu a zároveň zásaditou. Vodní kámen usazený krom onoho prstence i na dně bazénu řeším tak, že po napuštění vody upravím PH vody mírně do kysela, většinou postačuje cca 6,5. Poté co se vodní kámen rozpustí, buď nechám mírně kyselejší vodu ( za týden dva se to srovná) případně malou část odpustím a dopustím onu zásaditou.
Druhou možností je pokusit se to rozpustit octem.

veronica
hodnocení

0x

Zředit kyselinu chlorovodíkovou 1+9 dílů vody. Po zředění má kyselina 3%, takže je bezpečná, ale usazeniny sežere spolehlivě. Kyselinu koupíte běžně v drogerii.

jabraka*
hodnocení

0x

Na vodní kámen funguje Domestos,současně se tím povrch desinfikuje.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]