Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co vše koupit k bazénu

Od: dota* odpovědí: 4 změna:

Přeji dobrý den všem rádcům. Budu kupovat bazén, průměr 3m. Co je k němu bezpodmínečně nutné dále koupit, aby se dal celé léto do vypuštění používat? Je bezpodmínečně nutná filtrace? Je nutné koupit vysavač na čistění dna? Předem děkuji za všechny rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Jestli máte v úmyslu koupit klasický 3m průměr na cca 3 kubíky vody, s nafukovacím krajem, pak je filtrace nutná. Jinak budete mít do týdne vodu nepoužitelnou.

Peníze za bazén ušetřete a zajeďte si na koupaliště. Tyto malé bazénky jsou k ničemu. Pro malé děti stačí za pár set nějaký čachták na 200 litrů vody, který za den, dva vylejete na zahrádku nebo zalejete kytky.

Bazén nad 3 kubíky vody potřebuje filtraci (kartušovou, která je za chvilku ucpaná nebo raději pískovou). Bazén pro 2 děti do 120cm je to dostačující... Běžně prodejné 3,66m jsou tak na jednu sezonu.

Běžně je dobré pořídit ohřívací folii, chemii podle typu vody (minimálně savo original). Pak vysavač na nečistoty a něco pod bazén či okolí.

Při ceně vody a cenách všeho potřebného se dostanete na 3-5tis Kč. Za tu částku jste měsíc na koupališti, kde je voda k plavání a ne jen na smočení nohou.

rv*
hodnocení

0x

Stačí tuny sava a síťka na mouchy.

Ale pokud počítáte s bazénem každoročně, dokoupíte pískovou filtraci a bazénovou chemii (buď namixované v tabletách, nebo budete mixovat čisté chemikálie).

hodnocení

0x

Prodali jsme chalupu i s bytelným betonovým bazénem a kolem nového domu byla dlouho spousta práce a na stavění dalšího bazénu nebyl čas. Já už těžko snáším prudké slunce bez vody a tak jsem, zakoupila, kvůli sobě i vnoučatům, v tichém zoufalství, samostavěcí kulatý bazén, s bílým nafukovacím lemem.S menší vychytávkou naprostá spokojenost, pokud, nechcete přímo plavat a stačí Vám se ponořit, udělat dvě tempa a vyblbnout se s dětmi. Děti skákaly ze zahrad. stolu šipky, dělali jsme bitvy na matracích, nebo sama, v klídku, jsem se občas opalovala v bazénu na matračce a zároveň se příjemně ochlazovala. Jako osvěžení, že se máte kde namočit, taky skvělé, mohla jsem pak v horku pracovat na slunci až do uschnutí a pak se zase namočit. Bazén nás stál asi 1000 Kč i s čističkou. Čistička je mizerná a bez ní to nejde, takže manžel vymyslel jednoduchou vychytávku, asi po třech dnech postavil do bazénu hliníkové štafle, na ně umístil plast. kýbl, do kterého udělal vrtačkou na celém dně díry asi 0,5 cm, dal na dno silnější molitan (nebo několik vrstev tenšího, ale silný se jednodušeji opláchne a bazénovou vodu nehnal zkrz čističku, ale zkrz obyčejné čerpadlo (kalovka) do kýble na štaflích a v molitanu se voda čistila. V podstatě podobně jako se to dělá v malém v akváriu. Za 2 -3 hoďky se žebřík s kýblem uklidil a bylo perfektně vyčištěno. K provozu jsem nepotřebovala ani vysavač, ač ho máme. Bordel, který děti do vody nanosily a hmyz jsem z hladiny vybírala hladinovou síťkou a když jsem chodila se síťkou ponořenou u dna, do kola, tak se všechny nečistoty proudem, který jsem vytvořila, stáhly do úprostředka a snadno jsem je síťkou vybrala, zbytek, pak dofiltrovala. K údržbě bazénu mi stačily testovací tablety na Ph, které jsem ještě půlila, a tester z plastu, který vydrží stále, jen se dokoupí tablety. Tablety jsem potřebovala každý rok, po napuštění ze studny, abych měla správné Ph a následně správnou koncentraci chlóru, tedy aby se voda nekazila, a nebyla nadměrná spotřeba chlór. tablet. Pozor, nejlepší zkušenost jsem udělala s tabletami Aquamar 7 days, které sice vypadaly draze, ale ve finále se fakt vyplatily, pohlídaly si všechno , co je třeba úplně samy. Kupovala jsem je v akci v Kauflandu, nebo Alberu a později jsem je nakolupila po sezóně třeba za 230 Kč už na další rok. Jakmile máte vodu se správným Ph, stačí dát do plováku na tablety 1 velkou tabletu a máte týden vystaráno, voda se nekazí ani v těch největších vedrech, nic nemusíte dalšího dodávat, nic vylaďovat, nic hlídat, ani ten chlór měřit. Celé léto jen hlídáte, aby v plováku byla 1 tableta, když už je jí málo, přihodíte další. Od června do konce prázdnin jsem potřebovala 1,5 pixly a zbytek zbyl na další sezónu. Tedy nás provoz bazénu ,na 3 měsíce, vyšel asi na 350 Kč při tabletách kupovaných po sezóně a na asi 450 Kč při tbl. kupovaných v akci během léta. Vždy mají akci ještě před sezónou, většinou, když prvně dostanou bazénovou chemii, nebo krátce potom. Hladinovou síťku v akci koupíte v Kaufl. za 200 Kč a větší plovák za 230 - 290 Kč. Tester i s tbl. koupíte 1X za 300 Kč.To jsou veškeré náklady. Vodu máme zadarmo, každý rok vypustíme a nedáváme peníze za chemikálie na zazimování a vyčištění po zimě, to vyjde podstatně dráž. Ale tento bazén se stejně na zimu uklízí. Ještě jsme loni dokoupili krycí plachtu na bazén, kterou jsme byli líní použít a za tu jsme dali asi 500 Kč. Ale šlo to i bez ní, ač nám do bazénu hodně padaly květy z nedaleké břízy. Stejně musíte síťkou sbírat hmyz. Tak že paráda, nedám na bazén dopustit. Teď ho budu prodávat, pořídili jsme si letos větší bazén, kde si už i zaplaveme, ale sloužil nám asi 5 let k plné spokojenosti, fakt jsme si ho užili! Můžu jen doporučit a je to za hubičku. Pak už kupujete každý rok jen tablety, ale musí to být ty velké, ekonomické balení je 1,6 Kg. Pokud byste raději zapojili filtraci bez naší inovace, pak dokoupit pískovou, ale ta je dražší.

joudic*
hodnocení

0x

rozhodne filtrace, jinak to hned vykvete, vysavac staci za kilo na hadici, ale neni nutny. A fajn je sitka, foukne vitr a je to plne bordela na hladine (mam jezirko pod stromem a je to furt plne) ;) Vybiraci sitka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]