Nejste přihlášen/a.
Měl jsem 25let starý plynový kotel. Bytový termostat sloužil vlastně k ovládání servopohonu 4cestného ventilu. Letos došlo k výměně kotle za nový kondenzační.Uvedený termostat nechce s kotlem komunikovat. Baterie jsou vyměněné za nové, ale někde jsem se doslechl že tento termostat jde nějak přenastavit a komunikovat bude? Bohužel k němu nikde není k mání návod v češtině. Pokud někdo ví a poradí budu velmi rád.Děkuji
No jo, ale jaké typové označení kotle, výrobce...? Bez této informace budeme jen hádat a každá rada bude správná...pro daný typ kotle, o kterém se budeme domnívat, že máte...popis termostatu zde zkraceno.cz/...
Tento termostat je určen pro ovládání troj nebo čtyřcestného ventilu; nové kotly mají většinou ovládání tohoto ventilu ve svém regulátoru...ale dejte typ kotle a jak teď kotel ovládáte (příp. jaký byl k němu dodán regulátor...atd.)
Ještě jeden dotaz - jaká regulace je na kotli, VITOTRONIC? (bývá sice na řadě 200) nebo která?
Nový kotel je Vissman vitodens 111, zatím ho nijak neovládám řešíme to i s dodavatelem a dle jeho slov bude nutno nový /jiný/ termostat
Tady na str. 60 - 61 je zapojení kotle VITODENS 111-W typ B1LA (anglicky, v českém jazyce jsem prozatím nenašel) zkraceno.cz/... Je to ten váš typ? B1LA?
Pokojový termostat musí být připojen na svorkovnici X1 kotle, svorka L - fáze jde na kontakt termostatu svorku L a vrací se ze svorky L1 (nebo možná L2) na svorku 1 kotle svorkovnice X1; svorka N na kotli zůstane nezapojena (mezi svorkou L a 1 na kotli je nyní propojka, tu odstraníte - pokud jste už tak neudělali - jinak by kontakt pokojového termostatu byl přemostěn právě touto propojkou a tím vyřazena jeho funkce - termostat by byl zbytečný). Výrobce doporučuje pokojové termostaty typu Vitotrol 100 a to buď RT nebo UTA, případně UTDB, UTDB RF - ten poslední je bezdrát; tady zkraceno.cz/... Ten váš stávající termostat musí bez problémů spolupracovat s vaším kotlem...podrobněji třeba ve vnitřní poště...nebo nějaký kontakt na Vás...klidně i přes Poradnu...
Tady je Servisní návod v češtině, sice na Vitopend, ale jsou si velmi podobny zkraceno.cz/...
Pro norka. Tak zdravím
Činím jak jsem slíbil, Termostat jsme nakonec stejně museli vyměnit asi to bylo pro dodavatele výhodnější,ale s tím nic nenadělám. Ale opravdu moc děkuji za odpovědi a čas který jte s tím strávil. Kdo umí ten umí. Pavel
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.