Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bytový termostat Chronogyr REV32

Od: fiserapavel odpovědí: 7 změna:

Měl jsem 25let starý plynový kotel. Bytový termostat sloužil vlastně k ovládání servopohonu 4cestného ventilu. Letos došlo k výměně kotle za nový kondenzační.Uvedený termostat nechce s kotlem komunikovat. Baterie jsou vyměněné za nové, ale někde jsem se doslechl že tento termostat jde nějak přenastavit a komunikovat bude? Bohužel k němu nikde není k mání návod v češtině. Pokud někdo ví a poradí budu velmi rád.Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No jo, ale jaké typové označení kotle, výrobce...? Bez této informace budeme jen hádat a každá rada bude správná...pro daný typ kotle, o kterém se budeme domnívat, že máte...popis termostatu zde zkraceno.cz/...

doplněno 14.06.16 05:43:

Tento termostat je určen pro ovládání troj nebo čtyřcestného ventilu; nové kotly mají většinou ovládání tohoto ventilu ve svém regulátoru...ale dejte typ kotle a jak teď kotel ovládáte (příp. jaký byl k němu dodán regulátor...atd.)

doplněno 14.06.16 13:29:

Ještě jeden dotaz - jaká regulace je na kotli, VITOTRONIC? (bývá sice na řadě 200) nebo která?

fiserapavel
hodnocení

Nový kotel je Vissman vitodens 111, zatím ho nijak neovládám řešíme to i s dodavatelem a dle jeho slov bude nutno nový /jiný/ termostat

Tady na str. 60 - 61 je zapojení kotle VITODENS 111-W typ B1LA (anglicky, v českém jazyce jsem prozatím nenašel) zkraceno.cz/... Je to ten váš typ? B1LA?

doplněno 14.06.16 14:48:

Pokojový termostat musí být připojen na svorkovnici X1 kotle, svorka L - fáze jde na kontakt termostatu svorku L a vrací se ze svorky L1 (nebo možná L2) na svorku 1 kotle svorkovnice X1; svorka N na kotli zůstane nezapojena (mezi svorkou L a 1 na kotli je nyní propojka, tu odstraníte - pokud jste už tak neudělali - jinak by kontakt pokojového termostatu byl přemostěn právě touto propojkou a tím vyřazena jeho funkce - termostat by byl zbytečný). Výrobce doporučuje pokojové termostaty typu Vitotrol 100 a to buď RT nebo UTA, případně UTDB, UTDB RF - ten poslední je bezdrát; tady zkraceno.cz/... Ten váš stávající termostat musí bez problémů spolupracovat s vaším kotlem...podrobněji třeba ve vnitřní poště...nebo nějaký kontakt na Vás...klidně i přes Poradnu...

doplněno 14.06.16 14:50:

Tady je Servisní návod v češtině, sice na Vitopend, ale jsou si velmi podobny zkraceno.cz/...

fiserapavel
hodnocení

Moc zdravím.

Opravdu děkuji za radu a schodou okolností se mi dnes ozval dodavatel a zítra to budeme řešit. Tak uvidíme co se z toho vyvrbí.Určitě nejdříve vyzkoušíme Váš návod a pak se uvidí. V každém případě dám vědět jak to dopadlo. ještě jednou moc díky. pavel.

fiserapavel
hodnocení

Pro norka. Tak zdravím

Činím jak jsem slíbil, Termostat jsme nakonec stejně museli vyměnit asi to bylo pro dodavatele výhodnější,ale s tím nic nenadělám. Ale opravdu moc děkuji za odpovědi a čas který jte s tím strávil. Kdo umí ten umí. Pavel

No hlavně, že to funguje; a jen ze zvědavosti - jaký termostat tam teď máte? Výrobce, typ...

fiserapavel
hodnocení

Tak zdravím.

Doplňuji jen .Termostat je od firmy HONEYWELL Typ přesně Chronotherm CM707 7denní program v.č. CMT707A 1011. A ještě jednou moc díky za odpovědi a Váš čas. Pavel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]