Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kakao na tričku

Od: ruzenka04* odpovědí: 14 změna:
Dobrý den.
Jak vyprat kakao s trička. Syn polil nové bíle tričko kakaem. Zkoušela jsem co šlo. Prala jsem to jelenem mydlem. Mačele 24h v mléku.Pak prala v prčce na 30 pak na 60 a nic nepomohlo. Neví někdo co stim? Přebarvit nepůjde je tam velky cerný obrazek.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ariel Professional (takový sprej s pumpičkou) mi vypral i nečistotu z kola - špinavý olej ze řetězu - z bílých lněných šortek, jestli nezvládne kakao, tak Vám koupím nové tričko *placni*

doplněno 14.06.16 16:13:

Růženko, jak to dopadlo? Mám shánět tričko? *frajer*

ruzenka04*
hodnocení

Děkuji ani neni drahy ten ariel. Snad ho budou u nas mit.Sice bydlim ve meste ale nekdy je to horsi jak na dedine. mame tu 3 obuvy a jezdime skoro vsechny maminy do brna. U nas jsou boty drahy nebo nemaji velikosti.Pak pisnu jak to dopadlo.
ruzenka04*
hodnocení

Dobry den. Ne ne kupovat tričko nemusíte.Ariel je super.vypral kakao. I zašlou starou skvrnu od jablka z mého trička. Omlouvám se. Vůbec jsem se sem nedostala abych vam toto napsala. Děkuji moc.

To jsem rááááda *placni* Byla jsem zvědavá, protože fakt nevím o ničem, co by mi zatím nevypral. Nad tou mastnotou z kola jsem docela zírala.

ruzenka04*
hodnocení

To ja zase zírala jak arielu věřite. Že v případě nevyprání mě koupíte nové tričko. Už jsem před par lety měla ariel na skvrny ale něco nevypral tak jsem přestala kupovat. Udělali lepší. Naštěstí.Děti mám 7a9 ale někdy dělaj kraviny a pak to tak dopadá.

hodnocení

0x

Čerstvé skvrny

Postup č. 1

1.Čerstvé skvrny od kakaa pokapeme vodou s kapkou glycerinu, případně pokapeme vodou a potřeme teplým glycerinem.

2.Poté důkladně propereme vodou s pracím prostředkem a necháme proschnout.

Postup č. 2 (platí pro vlněné materiály)

1.Čerstvé skvrny od kakaa na vlněných materiálech nejprve čistíme benzínovým mýdlem.

2.Poté čistíme technickým benzínem.

3.Dále pokapeme 2% čpavkem.

4.Po chvíli důkladně propereme teplou vodou s pracím prostředkem a necháme proschnout.

Staré a zaschlé skvrny

Postup č. 1

1.Staré a zaschlé skvrny od kakaa pokapeme vlažným glycerinem nebo glykolem.

2.Necháme působit několik minut, a poté čistíme kartáčkem a mýdlovým lihem.

3.Poté důkladně propereme teplou vodou s pracím prostředkem a necháme proschnout.

doplněno 12.06.16 21:55:

living.iprima.cz/...

hodnocení

0x

Co s tím,vám neporadím,jen ,kde se stala chyba.Kakao jsem vždy prala nejdřív v čisté vodě,bez přášku,jakmile se dá prášek,je konec.

garfieldkomiks*
hodnocení

0x

Ahoj, zkus mýdlo "jelen". Je to taková kostka, díky které mamka vyprala snad všechno. A seženeš ho snad všude. I v supermarketu.

ruzenka04*
hodnocení

Jelen uz pral a nevypral.

hodnocení

0x

zkusila jste savo to je na bělení.

novak1*
hodnocení

0x

Kupte nové tričko ,tričko je levné.

ivik*
hodnocení

0x

Dcera mi koupila v Lidlu takovou fialovou pikslu s práškem na skvrny,flek se namočí, posype práškem a nechá asi 4-5 hodin působit a pak se vypere.Pustila s tím i krev, víno, banán apod. z utěrek, triček, dět. prádla...Cena kolem 80 Kč.

fialka*
hodnocení

0x

Nejlepší, osvědčený prostředek na různé skvrny mám žlučové mýdlo Denk mit. Namydlit, nechat chvíli působit a pak dát do pračky. Koupila jsem asi v DM drogerii, ale mají i v menších prodejnách co jsem viděla.

hodnocení

0x

Namočit do tekutého mírně zředěného VANIISHe.a nechat působit.Pak běžně vyprat.Je opravdu účinný, léta úspěšně používám. Ať byly skvrny od čehokoliv, nikdy mě tento přípravek nezklamal. Běžně využívám i na barevné prádlo, barvu nezmění, ale skvrna zmizí.Dokonce jsem tím i odstranila i vnukovo počmárané tričko od propisovačky, musela jsem ho ale máčet 2dny.Čáry světlaly a za dva dny po nich nebyla ani památka a tričko vůbec barvu nezměnilo. Někdy stačí Vanish přidat jen k pracímů prášku. Tož tak*jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]