Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké pořídit čerpadlo

Od: gabca® odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, potřebuji poradit jaké koupit čerpadlo na zalévání zahrady.Prosla jsem internet,ale moc tomu nerozumím, tak se obracím na vás. Tady jsem vždycky dobře pochodila. Takže, mám kubikovou plastovou nádrž na dešťovou vodu a z ní čerpám vodu do konve kohoutkem. Chci si pořídit nějaké šikovné čerpadlo, na které připojím hadici a v pohodě zaleju zahradu. Běhat s konvemi a čekat než se napusti už mě nebaví.
Budu ráda, když mi někdo šikovný poradí. Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

0x

Dobrý den, máte nádržna kopci, nebo pod kopcem, kolik metrů hadice máte v plánu, kolik kč chcete investovat? Počítám, že připojení na síť je k dispozici, nebo benzínové?

hodnocení

Nádrž stojí u domu a s hadici budu chodit do 30 metrů po rovině.
doplněno 12.06.16 12:20: Elektrika je!
doplněno 12.06.16 12:24: A kolik chci investovat? Samozřejmě, že na peníze koukám,ale taky chci, aby to fungovalo.
Jaké pořídit čerpadlo
honzmalatny*

Povrchové a napojit na kohout rychlospojkami,pro snadnou montáž a demontáž. Na druhz mrkněte např. na heureku, jsou tam i recenze.

doplněno 12.06.16 20:21:

Ano vibrační lze, ale je hlučné. Já osobně bych šel do povrchového. Sací koš nepotřebujete, protože nebudete sát z hloubky,ale voda se vám do čerpadla bude sama tlačit.

hodnocení

Spíš jsem měla představu, že napojim hadici na ponorné to hodím vrchem do nádrže a už to pofrčí :)
janm*

ponorna-cerpadla.cz/...

My máme tohle, připojí se hadice a můžete hodit do studny nebo do té nádrže je relativně úzké čili by neměl být problém

janm*

akorát tedy možná nevýhoda do té nádrže že čerpadlo má horní sání, čili by tam zůstávala voda na úrovni výšky toho čerpadla, i když ono by samo kolmo nestálo pokud by nebylo zavěšeno, a i v nahlé poloze nám čerpalo...

hodnocení

0x

Tak nějaké povrchové heureka.cz/... já mám toho HECHTA 3 roky a spojenost cerpadla.heureka.cz/... Nebo nějaké ponorné a hodit ho do kontejneru

doplněno 12.06.16 18:45:

Ano to ponorné stačí z nějakého hyper,suprmarketu ale pozor na průměr ,ta díra do toho IBC není zrovna velká.To povrchové jsem myslel zapojit na ten kohout dole(obyčejnou hadicí),tím pádem není potřeba žádný koš atd pouze před čerpadlo osadit sítko

hodnocení

0x

Zahradu máte rovnou, takže nepotřebujete, aby čerpadlo mělo velkou výtlačnou výšku. Koupil bych tedy kalové čerpadlo za cenu okolo 800,- Kč v BAUMAXU. To ponoříte i s kabelem až na dno nádrže a čerpadlo ji tak vyčerpá úplně celou. Já mám kalovku starou asi 20 let, má příkon 250 W a výtlačnou výšku asi 5 m. Dám ji do potoka a zalévám výše položenou zahradu bez problémů.

U těch povrchových čerpadel byste musela přikoupit sací hadici na konci se sacím košem a zpětným ventilem a to všecko u té kalovky odpadá. Pak se vám bude časem zasekávat zpětný ventil a čerpadlo nenasaje a budete mít problémy.

hodnocení

Kalové čerpadlo máme, ale nedostanu ho do nádrže. Leda mě napadlo vyriznout větší díru. A potom na kalovce je silná hadice. Jestli to jde nějak zredukovat do užší, nevím.

joudic*
hodnocení

0x

ja mam kalove cerpadlo od gardeny za cca 2000 na vypousteni jezirka atd, otazka je jak velka je dira v nadrzi, pozor na vibracni ponorna cerpadla, priserne rvou (skoro jako sekacka), ale jsou levne a silne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]