Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čerpadlo pro kopanou studnu

Od: vaclavvaclav* odpovědí: 3 změna:

Mám na pozemku kopanou studnu, hlubokou něco přes 25 m.

Potřebuji dostat vodu pro zalévání větší zahrady a pro použití v domácnosti.

Poraďte prosím, jaké čerpadlo /druh/ mohu l tomuto účelu požít.

Děkuji Václav

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ponorné čerpadlo s výtlakem v metrech, přesahující hloubku studny; tím dostanete vodu na úroveň okolního pozemku. A k tomu připočítat ještě cca do 20m...výtlak 40m by měl stačit. Při menším množství vody třeba toto zkraceno.cz/...

doplněno 09.06.16 20:32:

oprava odkazu zkraceno.cz/...

doplněno 09.06.16 20:39:

Nebo něco takového speroni.cz/... ale pro vás asi do zahrady trochu drahé, ale jsou i levnější,,,

hodnocení

0x
Záleží také na výšce hladiny vody ve studni, a také na množství přítoku vody. Pokud je hladina pár metrů od povrchu a dostatečně silný přítok vody v poměru k odběru, mohlo by stačit i čerpadlo s menším výtlakem. Nebude potřebné dávat sací koš hluboko.
.
I když dnes je vody dost a vysoko, za pár let může být méně... Takže přece jen silnější čerpadlo.

hodnocení

0x

Za málo peněz málo muziky.Plovák na vypinání potřebujete. Jinak můžete čerpadlo spálit při běhu na sucho. Dá se koupit i samostatně.Já používám toto čerpadlo a plovák jsem dokoupil. Hloubka studně 20m. penzo-zahrada.cz/... Jinak na takové jen zalévání stačí vybrační čerpadlo typu Ruche.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]