Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvonek po celém domě

Od: blesik® odpovědí: 17 změna:

Máme velký dům, poidkroví neřeším, ale i tak není zvonek slyšetv odlehlé části, např. v ložnici, koupelně, prádelně atd. Dá se to nějak vyřešit? Často neslyším např. doručovatelku a pak musím jet 4 Km na poštu a pod.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

molkos
hodnocení

2x
Co se bezdrátových zvonků týče často je požadavek na bateriové napájení přijímače z různých důvodů jako přenášení (např. Stará babička co musí zvonek nosit doma v kapse protože 2m od zvonku ho neslyší a zapomíná kam ho položila) nebo funkčnost při výpadku proudu, jističe, vytažení ze zásuvky (u neprůchozích), nedostupnost volné zásuvky na potřebném místě (kde je slyšet a má dosah) atd. Sortiment bezdrátových zvonků s více bateriovými přijímači je velmi omezený a nedostatečný a ty ceny... Známý potřeboval 4! Bateriové přijímače z toho tři na chodbě resp. schodiště (suterén/přízemí, přízemí/1.patro, 1.patro/podkroví) a jeden do garáže(garáž, kůlna, dílna). Vyřešeno dvěmi sadami 1tlačítko+2zvonky na bat. kdy se nepodařilo nastavit stejný kód pro všechny vyřešeno propojením bezdrátových tlačítek ukrytých na suchém neviditelném místě připojených na klasické drátové tlačítko cca 0,5m dlouhým kabelem. Signály se neruší a při vybití jednoho tlačítka zvoní alespoň zbylé dva zvonky. Navíc u nás to máme stejně akorát jen 1 klasic.tlač-drát-bezdrát.tlač +1zvonek z důvodu vandalství a kradeží tlačítek lze to však použít i k prodloužení dosahu vysílače, který lze tak umístit na vhodnější místo. Když vám nějaký ksindl, ožrala cestou z hospody atd. Ukradne/rozbije drát.tlačítko za 20kč bolí to míň než bezdrát za 300kč a více (např. pokud nejde sehnat náhradní a musí se koupit celá sada). Drátové tlačítko nám v minulosti rozbili asi 3x a ukradli 2x + výměna ustřiženého kabelu nejméně k místu kde lze vhodně napojit, takže takovéto řešení není od věci a znám už několik domácností kde to tak na moji radu udělali kvůli více přijínačům, ochraně bezdrát.tlač, prodloužení dosahu aj. A ztráta záruky zásahem do zapojení bezdrát. tlačítka vás nemusí trápit stejně se na odcizené/mechanicky zničené vandalem nevztahuje.
hodnocení

Díky nza skvělý nápad. Zaúkoluju manžela.

patronka*
hodnocení

0x

Já to vyřešila druhým zvonkem, paralelně ( souběžně ) připojeným. To znamená, že jsou k jednomu místu připojeny dva zvonkové dráty, každý k jednomu zvonku. Mám to tak od zvonku u bytových dveří i od elektrického vrátného. Pararoxně jsou lépe slyšet ty nově připojené, než zvonky původní :)

hodnocení

Patronko, dík za radu, ale my máme bezdrátový zvonek.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, no, pořídíte si pořádný, poctivý a zvučný zvonek (jako byly dříve) a ne bzučák.

Případně toto viz video (hned na začátku) - to uslyší celá ulice. Zdravím!

P.S. Další možnost je složitě zavádět pokračování zvonku do dalších místností.

hodnocení

Bene, ještě že Vás mám! Hned mám lepší náladu. Startování letadla byste tam neměl?

uska*
hodnocení

0x

Kupte si bezdrátový zvonek s jedním vysílačem a libovolným počtem přijímačů. Přijímače si umístite do místnosti, kde není zvonění slyšet.

dstechnik.cz/...

hodnocení

Usko, to je ono! Dneska njsem nějaká zmatená, čtu odpovědi od konce. Tohle koupím normálně v Elektře, nebo v obchoďáku? Odkaz mi nejde otevřít.

iz*

Pokus o opravu odkazu: Bezdrátový zvonek/...

hodnocení

Ju, díky, už to funguje.

vilik*
hodnocení

0x
Mám v domě sadu od Elektrobock z Kuřimi a spokojenost. Zvonek doma v zásuvce, tlačítko venku na baterie. Tu je potřeba jednou za rok vyměnit.
Potřeboval jsem sadu dvou zvonků a dvou tlačítek, dá se oboje zvlášť dokoupit. Když je potřeba, vezmu to do jiné zásuvky nebo nechám vyndané.
Trochu jsem se bál dosahu, ale všude mimo jedné zásuvky v nejvzdálenějším rohu domu fungují zvonky bez problému.
Já bych jim ani nedělal reklamu, ale kdysi jsem urval kryt od pokojového termostatu a na dotaz, jestli se to dá dokoupit, mi firma poslala zdarma hned dva náhradní.
Určitě ale seženete podobné zvonky i od jiných výrobců.
doplněno 09.06.16 18:13: Uska byla rychlejší:).
hodnocení

Vilíku, jsem méně chápavá! To jako máte venku pod sebou dvě tlačítka a uvnitř zase dvě zvonící krabičky? Píšu to polopatě, abych to zpětně správně pochopila. Potřebuji venku jedno tlačítko a dvě krabičky, to by nešlo?

vilik*
Ne, máme 2 vchody na pozemek zepředu a zezadu a zvonky v dílně a v domě. Jedním tlačítkem, libovolným, rozezním oba zvonky a je mi proto jedno, kde jsem a kde stojí návštěva. Slyším buď jeden nebo druhý a když nikdo není u vrat, jdu dozadu k brance. Když nechci, abych byl v dílně nebo v domě rušený, zvonek vyndám ze zásuvky.
Vy koupíte jen jedno tlačítko a 2 zvonky.
doplněno 09.06.16 21:27: Není zač, Uška vám napsala to samé.
Jen než to koupíte, zkuste se dohodnout na vyzkoušení nebo kupte v eshopu s možností vrácení, aby i vám signál všude dosáhl. Ony ty udávané metry dosahu jsou mimo zástavbu, průchod zdmi dosah snižuje.
hodnocení

Díky, to je to , co potřebuji.

hodnocení

0x
Něco mi otázka připomenula. Téměř celý život se setkávám s elektrikářskou raritou:
Zapojení zvonku na jeden drát...
Jde to, jednoduše. Fungovalo to i kdysi, když ještě ani elektrika nebyla.
.
Dokonce už jsem několikrát toto "zapojení" realizoval.
A je to slyšet opravdu po celém domě, i na zahradě.
Od branky (vchodových dveří) až do vhodné místnosti stačí natáhnout jeden drát, nebo lanko. Na jednom konci visí poctivý, pěkně naladěný zvonek ze zvonoviny,ne plechový!, za druhý konec popotahuje návštěva...
Je to rarita. A vnoučata návštěvy starých rodičů milují...
doplněno 09.06.16 20:36: Vedení drátu záleží na podmínkách. Většinou jsme vrtali přes zeď a vložili do ní tenkou trubičku, ať už plastovou nebo kovovou, a v ní ten drát volně klouže. Dá se ale použít i zahnutý bovden s lankem, pokud je u zvonku pružina, která vrací drát. Čím méně zatáček tím menší odpor.
hodnocení

Hejkale, takový zvonek taky mám, po prababičce a pradědovi. Pro změnu, visel nad vchodovýni dveřmi tak, aby při jejich otevření srdce zvonku brnklo o horní hranu dveří a tím několikrát zacinkal. Visel na nějakém udělátoru ze silného drátu a tak chvíli vibroval. Vzala jsem si ho před prodejem chaloupky, protože jsem ho zbožňovala. Ráda bych ho využila, ale nejdřív bych ho musela najít a vyzkoušet dosah. U toho Vašeho systému vede ten drát zkrz zeď, pod stropem, nebo jak?

hodnocení

To ale vede drát pod stropem, to by vypadalo divně, ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]