Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlášení na obecní úřad

Od: svatka odpovědí: 5 změna:

Dobrý den užívala jsem pronajatý byt kde mě ze souhlsem majitelky dovolila přihlást se k trvaalímu bydlení teď musím s toho bytu odejít a ve smlouvě mám že se musím s bytu odhlásit na obecní úřad jsem Praha 4 nevíte kam mám jít já to nemůžu najít na netu nebo to šptně píši děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Dobrý den, Svatko, nedělejte si s tím starosti, to ujednání v nájemní smlouvě je neplatné.

Majitel bytu po Vás nemůže požadovat něco, co zákon neumožňuje. Až se nastěhujete do nového bytu, můžete se přihlásit k trvalému pobytu tam, s platnou nájemní smlouvou k tomu ani nepotřebujete souhlas majitele.

Nemůžete se ale přihlásit k trvalému pobytu na ohlašovnu úřadu.

Pokud majitel chce Váš trvalý pobyt zrušit, musí to po Vašem odstěhování udělat on sám.

hodnocení

0x

Jo, kdyby to bylo tak jednoduché, tak by adresu obecního úřadu používal jako sídlo krachující firmy a obranu před věřiteli kdekdo. Myslíte, že přijdete na obecní úřad a řeknete: Dobrý den, já se u vás chci přihlásit k trvalému pobytu? Nemyslím, že by to šlo. Jedině na základě výsledků správního řízení, přičemž návrh na zrušení údajů o trvalém pobytu nemůžete podat sa/.... Dle mého je tedy tento bod nájemní smlouvy protiprávní.

svatka
hodnocení

já to nikdy nedělala neznám to ale pokud to chápu musí to udělt majitel ne já

svatka: jsem téhož názoru. Vy se můžete přihlásit k trvalému pobytu na kteroukoliv adresu, kde budete mít platnou nájemní smlouvu (tím bude problém vyřešen). A to i bez souhlasu majitele objektu. Předpokládám, že pod most se nestěhujete...

lidus*
hodnocení

0x

1)Odhlášení z TP 3. osobou

Z trvalého pobytu nelze nikoho odhlásit, ale lze pouze změnit adresu TP. Pokud by totiž bylo možné někoho odhlásit, nemusel by se už nikde přihlásit, a to je v rozporu se zákonem, neboť každý občan musí mít uveden údaj o místě, kde pobývá.
Podmínky pro změnu trvalého pobytu osobě, která je v nemovitosti přihlášena k TP, zák. č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel, a musejí být splněny zároveň:
1) osobě zaniklo užívací právo k nemovitosti
2) osoba v objektu nebydlí
3) osoba objekt neužívá.
Pokud doložíte splnění uvedených podmínek, obecní úřad by měl údaj o TP takové osoby formou správního řízení změnit na adresu ohlašovny, tedy přímo na adresu obecního úřadu (tzv. bezdomovecký trvalý pobyt).

2)Odhlášení z TP na žádost

V zákoně se vyskytuje spojení "rozhodne o změně TP na žádost oprávněného"– slovo "rozhodne"může evokovat možnost zamítnutí žádosti, ale v praxi k tomu dojít nemůže (samozřejmě za splnění zákonných podmínek – podání žádosti apo. Zdroj bezplatnapravniporadna.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]