Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba přistřešku na auto

Od: vitass odpovědí: 7 změna:

Zdravím ,Muzu postavit pristřešek na auto 2 metry od meho plotu ale strecha bude jen 50cm od plotu? Tudiš betonove patky či sloupy budou 2 metry od plotu ale střecha jen 50cm od plotu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mire*
hodnocení

2x

Po dohodě se sousedem to můžeš postavit přímo na hranici.

vitas

Po dohodě ze sousedem to mužu postavi na hranici?*bezim* A musi byt nějaky papír sepsany o te dohodě? Jde mi o aby se ta sousedova chalupa neprodala cizimu a pak by do toho rypal ze je to na hranici pozemku, ale je to jak by muj plot tudíš pletivo u sousedka a sloupky u mě na zahradě :D

uska*

Doufám, že vám Mire odpoví, proč dohoda souseda je nad zákony.

I po dohodě s nynějším sousedem vám přístřešek nemusí tolerovat nový majitel domku a může zažádat o odstranění stavby. Žádný papír od nynějšího souseda vás neochrání. Ale zbourat přístřešek jistě nebude žádný problém.

Já bych s písemným souhlasem nynějšího souseda si šla vyřídit VYJÍMKU na stavební úřad. Pak byste měl doživotní jistotu, že nebude přístřešek v budoucnu bourat.

Před 14 dny jsem se na stavebním úřadu na to samé ptal a bylo mi řečeno, že dva metry se počítá od největšího půdorysného rozměru, to je okraj střechy. Jde provést vyjímka, ale stojí to 5000 Kč. Není to prý problém.

slzicka*
hodnocení

0x

Stavba musí být 2 metry od kraje pozemku, pokud se chceš vyhnout jednání s SÚ. Jako kraj stavby se bere její největší přesah, tzn. střecha nemůže být půl metru od kraje pozemku:( Nedávno jsem to také řešila:(

hodnocení

0x

OT. Zvážil jste montáž na zemní vruty? Stojej na tom baráky, a v případě potřeby jednoduchá demontáž. Mám takto přístřešek na lešení a je to paráda.

uska*
hodnocení

0x

Zde se nejedná o betonové patky či zemní vruty, to je úplně jedno. Ale střecha stavby musí být 2 m od hranice pozemku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]