Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace štítových zdí proti vlkosti

Od: jiri* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

provedl jsem rekonstrukci starého řadového RD. Izolaci zdí proti vzlínající vlhkosti jsem provedl pouze na čelní a zadní zdi vložením izolační folie. Štítové zdi jsem prozatím ponechal tak jak jsou. Je tam samozřejmě také vlhkost. Sousedi z obou stran nechtějí izolaci provádět a já tedy můžu podřezat pouze polovinu štítové zdi přináležející ménu domu. To znamená: v současnosti je zeď 60 cm z plné cihly a já bych mohl podřezat pouze 30 cmm. Zbylých 30 cm by bylo bez izolace. Chtěl bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s takovým způsobem izolace a zda je to vůbec vhodné provádět. Nejsem si jistý, zda to nebude zcela zbytečné a vlhkost se nedostane do mé zdi skrze vzlínání přes sousedovu štítovou zeď. Můžete mi někdo poradit?

Děkuji předem

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Neznám Vaší zeď, neznám podrobnosti, neznám jak jsou u Vás provázané cihly.

Jen vím, že lze cihly navrtat 55cm do hloubky a použít chemii na hydroizolaci zdí. Osobně jsem proti chemii, doporučuji podřezání.

Ve Vašem případě bych asi šel do vrtání a podbourání 30-45 cm zdiva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]