Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak šetrně odstranit vodní kámen ze skla?

Od: hzvgd* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych poradit, jak odstranit vodní kámen ze skla - nesmí se jednat o brusnou pastu. Chtěl bych opravdu něco účinného a ideálně v rozprašovači, protože sklo je vertikálně, děkuji, Jan Turek

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Kyselina - pokud lze použít chlorovodíkovou (s ohledem na rám a okolí), je vyčištění rychlé. Pokud ne, pak kyselina citronová či ocet - ale i tak pozor na třeba rám - např. neošetřený hliník je velmi reaktivní (zflekatí, zešedne)...

doplněno 13.11.12 00:46:

To Joudic: V reklamě funguje všechno... ;) *smich*

hahanaj*
hodnocení

2x

já kupuji ve spreji pulirapid- extra jsem s ním spokojena

hodnocení

2x

Dobrý den. Je škoda, že jste nenapsal, o jaké sklo se jedná. Dejte do malé skleničky 3 cm octa, dvě lžíce rýže a nechte nejméně dvě hodinky odpočívat. Pak s tím omývejte usazený vodní kámen. Když se jedná třeba o karafu, tak se vše dá dovnitř a klepe. To používám já.

plechacek*
12.11.12 19:46
hodnocení

1x

ocet

joudic*
hodnocení

0x

byl takovy ten Cif(mozna jina znacka) na vodni kamen do koupelny (ne brusny) nepamatujete tu reklamu? Ten fungoval skoro hned po politi ;)

doplněno 13.11.12 06:13:

to mowla: meli jsme to kdysi doma ;)

jabraka*
hodnocení

0x

Většina kyselých čistících prostředků (Domestos,Savo,)kámen spolehlivě odstraní.Pokud by vadil chlorový zápach,odstraní se roztokem jedlé sody-.

JABRAKA

ron*
hodnocení

0x

Vodní kámen odstaňuji octem. Je levný,ověřený, účinný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]