Nejste přihlášen/a.
Dobry den potreboval bych poradit z horkovzdusnou troubou, pri peceni se troutba po 15-20 minutach vypne a je nefunkcni. Po te asi po 30 minutach nez je znovu k pouziti. Ovladaci panel je horky na knoflicich se pomale neda udrzet ruka. Predem dekuji za odpoved
Trouby mívají teplotní ochranu (čidlo). Pokud dojde k jeho přehřátí, tak troubu odstaví. Po vychladnutí čidla lze troubu opět zapnout, ale pokud neodstraníte příčinu přehřívání, tak bude teplotní čidlo stále vypínat.
Neuvádíte, zda se jedná o novou instalaci trouby nebo zda je již trouba v provozu déle a dříve vše fungovalo OK.
Moderní trouby mívají nucené ochlazování pomocí přídavného ventilátoru. Ten ochlazuje i dvířka trouby tím, jak koluje nucený oběh vzduchu. Pokud dříve trouba fungovala dobře, je možné, že vám přestal fungovat tento ochlazovací ventilátor. Pokud se jedná o novou instalaci, tak zřejmě nebyly dodržené předepsané větrací otvory. Celou dobu se tedy bavím o vestavné troubě, jestli jsem váš dotaz správně pochopil
Ano jedna se o vestavenou troubu a neni nova, ono se to po urcite dobe vypne a po urcite dobe opet zapne a zacne foukat vzduch a klidne uz jede bez vypnuti 3 hodiny, pochopil jsem to sprsvne ze by to bylo to ochlazovani?
Nepíšete typ trouby, ale většina novějších výrobků je řízena procesorem (třeba pro řízení teploty a další funkce); někdy vznikne na desce plošných spojů tzv. "studený spoj" a ten se projevuje podobně, jak píšete. Dalším důvodem výpadků může být špatný spoj na některé svorkovnici, hlavně přívodní na troubě, nebo taky v zásuvce - volná svorka, zkuste dotáhnout při vypnutém jističi, bude to trochu oříšek, asi bude nutné troubu vytáhnout ...Dělá to při všech funkcích nebo jen u horkovzduchu? Dejte vědět, jak jste dopadl...a taky typ trouby...
doplněno 08.06.16 08:13: Jeste mne napada, v jakem sravu je tesneni dvirek. A v jakem zavesy? Zkuste pri zacatku peceni zkontrolovat, zda dvirka dolehaji po celem obvode... pripadne je zkuste dotlacit a silou, podeprenim zajistit..zda opet dojde po par minutach k vypnuti..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.