Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Horkovzdusna trouba vypinani

Od: martin1102* odpovědí: 6 změna:

Dobry den potreboval bych poradit z horkovzdusnou troubou, pri peceni se troutba po 15-20 minutach vypne a je nefunkcni. Po te asi po 30 minutach nez je znovu k pouziti. Ovladaci panel je horky na knoflicich se pomale neda udrzet ruka. Predem dekuji za odpoved

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mirex*
hodnocení

0x

Možná je zapnutý horkovzdušný gril. Pak po určité době zafunguje tepelná ochrana. Zkus jiný horkovzdušný program. Jistě je jich tam víc.

hodnocení

0x

Trouby mívají teplotní ochranu (čidlo). Pokud dojde k jeho přehřátí, tak troubu odstaví. Po vychladnutí čidla lze troubu opět zapnout, ale pokud neodstraníte příčinu přehřívání, tak bude teplotní čidlo stále vypínat.
Neuvádíte, zda se jedná o novou instalaci trouby nebo zda je již trouba v provozu déle a dříve vše fungovalo OK.
Moderní trouby mívají nucené ochlazování pomocí přídavného ventilátoru. Ten ochlazuje i dvířka trouby tím, jak koluje nucený oběh vzduchu. Pokud dříve trouba fungovala dobře, je možné, že vám přestal fungovat tento ochlazovací ventilátor. Pokud se jedná o novou instalaci, tak zřejmě nebyly dodržené předepsané větrací otvory. Celou dobu se tedy bavím o vestavné troubě, jestli jsem váš dotaz správně pochopil :)

martin1102*
hodnocení

Ano jedna se o vestavenou troubu a neni nova, ono se to po urcite dobe vypne a po urcite dobe opet zapne a zacne foukat vzduch a klidne uz jede bez vypnuti 3 hodiny, pochopil jsem to sprsvne ze by to bylo to ochlazovani?

martinsvach
Dobrý den mám ten samej problém. Značka trouby je Amica model :TR 16 MB trouba nám vypínala hned ze začátku cos mě ji koupili druhý den sme ji skusil a šla pár dní šla bez problémů a teď nám začala zase.vypne a svidim jen kontrolka že je pod napětím ale panel na ovládání je mrtvej.

hodnocení

0x

Nepíšete typ trouby, ale většina novějších výrobků je řízena procesorem (třeba pro řízení teploty a další funkce); někdy vznikne na desce plošných spojů tzv. "studený spoj" a ten se projevuje podobně, jak píšete. Dalším důvodem výpadků může být špatný spoj na některé svorkovnici, hlavně přívodní na troubě, nebo taky v zásuvce - volná svorka, zkuste dotáhnout při vypnutém jističi, bude to trochu oříšek, asi bude nutné troubu vytáhnout ...Dělá to při všech funkcích nebo jen u horkovzduchu? Dejte vědět, jak jste dopadl...a taky typ trouby...

doplněno 08.06.16 08:13: Jeste mne napada, v jakem sravu je tesneni dvirek. A v jakem zavesy? Zkuste pri zacatku peceni zkontrolovat, zda dvirka dolehaji po celem obvode... pripadne je zkuste dotlacit a silou, podeprenim zajistit..zda opet dojde po par minutach k vypnuti..
doplněno 08.06.16 08:15: Opravuji. V jakem stavu
martin1102*
Typ trouby je AEG Competence 4100, a děla to při všech funkcích včetně horko vzduchu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]