Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji si vyrobit chlazení kapaliny, myslíte, že by šla použít tato trubka eshop.lindr.cz/... aniž bych ji musel nahřívat nebo plnit pískem? Ohyby budou jen oválné aby se to celé vlezlo do velkého hrnce..
Děkuji za radu.
A nehodí se stočená chladící smyčka? zkraceno.cz/...
doplněno 07.06.16 11:29:Praskat nebude, pokud to nechcete stočit na extrémně malý průměr (pak by docházelo ke sploštění, ne praskání). Běžně ohýbáme nerez trubky 10x1mm, 12x1mm, nepraskají, sice je na to ruční ohýbačka, ale na větší průměr se dá i stočit rukama (na trnu - kulatině - většího průměru). Takže u 10x0,5mm to půjde v pohodě...
JABRAKA:
Kapalina bude pitná (bude to pivo) a bude mít okolo 80C, takže bych se těch sáčků trochu bál, trochu více...
NONEK:
Samozřejmě jde o peníze.. Tato smyčka stojí 2000 Kč, tu trubku koupím za 500 Kč a pokud nebude třeba ohřevu a písku, tzn. bude dostatečně měkká, ohnu ji za 15min...
Ale bojím se, aby nepraskala...
Vítejte kolego domovařiči.
Odkážu Vás na Hornbach, kde prodávají měkké měděné trubky ve svitcích. Prodají vám v celku kolik metrů chcete.
Já mám 15m průměr 10mm. Jde to ohýbat rukou. Já to ohýbal namotáním na kanalizační trubku.
Ochladím 70litrů za 30minut na zákvasnou teplotu.
Nerez vede teplo několikrát hůř oproti mědi. Tím pádem je i spotřeba vody potřebné pro chlazení několikrát vyšší.
Jinak toto řešilo už mnoho Vašich předchůdců na fóru varimpivo.cz
Tady mě chce někdo akorát rozčílit, co?
To je už ta poslední fáze, mít tohle na terase a čepovat a čepovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.