Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha v podkroví

Od: radekh1 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

Chtěl bych poradit s podlahou v prvním nadzemním patře naší chalupy. Po kompletní výměně střechy, krovů a vazných trámů, chceme z podkrový udělat obytné podkrový. Vazný trámy jsou cca 120 x 240. Rozteč trámů je cca 800 až 900. Naše představa je dát ve dvouch vrstvách OSB desky (22 a 18mm). Mezi ně dát nějakou kročejovou izolaci. Jenže máme strach, že rozteč trámu je dost velká a OSB desky se budou prohýbat. Je možné udělat nějaké rozpěry mezi trámy? Řekněme nařezat fošny na dané rozteče a po 40 cm je vložit mezi trámy? A jak je přišroubovat? kde? v horní polovině trámu? Aby se nějak neoslabila nosnost vazných támů.

Pokud by šla udělat nějaká konstrukce, mohly by být OSB desky i slabší?

Děkuji za radu.

Radek

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Zkus prostudovat "Suché podlahy Rigidur"http://www.rigips.cz/technicka-podpora/suche-podlahy-rigidur/ rigips.cz/...

JABRAKA

radekh1
hodnocení

Díky za odkaz, Rigidur znám, jenže jak je v návodu v odkaze uvedeno, musí být desky celoplošně podloženy. To je mi jasný, jenže pokud dám OSB desky na trámy s uvedenou roztečí 800 až 900mm, na to Rigidur a třeba další vrstvu OSB desek, stále to neřeší můj problém s prohýbáním desek. Proto jsem se ptal na nějaký rošt mezi trámy.

Ale i tak děkuji za odkaz a za odpověď.

hodnocení

0x

Dobrý večer,

řešil jsem loni v podstatě totéž a dopadlo to tak,že jsem na trámy dal střešní latě,pochopitelně křížem vůči trámům s rozestupem cca 50 cm a na to OSB desky.Slabší desky nedoporučuju,čím slabší,tím dříve začnou vrzat - můj názor.

edyss*
hodnocení

0x

Já to dělal letos stejně jako před 6 lety tzn. ohobloval (protáhl z obou stran) 32mm sušené desky šířky 16cm na asi tl.28mm, od sebe je dal zhruba 1cm a přišrouboval k trámům . Rozteč mám stejnou jako vy. Na to jsem dal OSB desky tl.22mm prošrouboval a spoje slepil (pero+drážka). Na to ještě přijde dřevěná plovoucí podlaha.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]