Nejste přihlášen/a.
Máte někdo zkušenosti s pákovou, případně termostatickou baterií z Lídlu? Má cenu do ní jít? Stojí teď 1200-1400 Kč. Díky za odpovědi.
Já bych si tu baterii koupil, protože cena je směšně nízká a za pár let si koupím zase novou baterii. Je nesmysl za podobné věci dávat 3-4x tolik a myslet si, že to vydrží 20 let.
Právě, že s výrobky z Lídlu mám výborné zkušenosti. Pokud to porovnám i se značkovými věcmi, tak v reálu mi věci z Lidlu vydržely déle. Myslíte, že to budou kvalitní baterie? Plánuji koupit termostatickou do koupelny k vaně a klasickou pákovou se sprškou do kuchyně ke dřezu. Tu kuchyňskou jsem držel v ruce a vypadala kvalitně zpracovaná - žádné otřepy, škrábance, ze silnýho materiálu, ... Proto mě to celkem láká.
Takže tu dřezovou máte i se sprškou? A ta sprška tedy po letech odešla? Pořád nad tou baterií uvažuji - podobná stojí alespoň o 1000 Kč víc. No a termostatická je také minimálně o 1000-1500 Kč dražší.
Nepíšete jakou máte doma vodu. Já bych si tu baterii nekoupil, protože to není ekonomické. Nevím, jak je udělaný funkční vnitřek a jak jsou dostupné náhradní díly. Máme velice tvrdou vodu z veřejného vodovodu a u termostatické baterie (stála 3500,-) musím 1x ročně čistit kartuši. U běžné pákovky to musím dělat, co 2 roky. Jinak kape, případně se až poškodí. Rozhodně je levnější koupit kartuši za 200,-, než novou baterii za 1200,-.
Pokud vím, tak do baterií z Lidlu pasují běžné náhradní díly za pár korun. Také máme tvrdou vodu, ale zatím se nikomu v okolí baterie nerozsypaly. A přitom jsou to baterie 25 let staré.
tak v tom případě nevím proč váháte. Já ty baterie neodsuzuju, sám v Lidlu min. jednou týdně nakupuju i to jejich "průmyslové" zboží. Ale pokud drží baterie desítky let tak, s prominutím, si jen myslíte, že máte tvrdou vodu. Druhá věc je, že to jejich zboží je loterie. Něco dobré, něco horší. Něco jsou vyloženě vyhozené peníze, i když je to zdánlivě cenově výhodné. Kam zařadit ty baterie, to nevím.
"A přitom jsou to baterie 25 let staré"
No právě. Před 25 lety se ještě nevyráběly spotřebiče s "řízenou životností" (viz "kurvítka"). Například lednice, koupené před 25 lety fungují často dodnes, když jí koupíte dneska, odejde po 2 letech (těsně po uplynutí záruční doby). Ale hlavně, že má menší spotřebu (možná).
To máte pravdu - také tvrdím, že starší věci jsou většinou funkčnější a s větší výdrží než nové výrobky. Ale přiznám se, že Lidl mě s nářadím ještě nezklamal - např. vrtačka s příklepem přežila bez problémů celou stavbu - a to míchá lepidla, štuky, vrtá zdi, rozbourává kameny a staré zdi. Proto se vůbec o tyto baterie zajímám.
Ne možná, ale určitě má menší spotřebu - jinými slovy, taková lednice se vám na ušetřeném proudu vyplatí. Zejména u lednic ty kompresory udělaly docela pokrok
Zjistěte si co znamená morální životnost. Taky se nebudete dívat na 50 let starou CRT černobílou televizi, jen proto, že "ještě jede".
"...taková lednice se vám na ušetřeném proudu vyplatí".
Nevyplatí. To, co ušetřím na proudu několikrát zaplatím navíc za kupování stále nové a další nové a ještě další nové... lednice.
A u kurvítka nejde o "morální" životnost, ale o životnost skutečnou. Takže mnoho spotřebičů jde pár měsíců po záruce do šrotu. A není to proto, že by se majitelům už nelíbily a chtěli by novější.
Sice se tady do mě zase pustí smečka, která bude průmyslové zboží z Lídlu bránit, ale já zastávám názor, že rohlíky taky nekupuju v železářství. Takže já osobně bych si tam vodovodní baterii nekoupil. Ty rohlíky ano.
doplněno 06.06.16 20:59:Já mám zkušenost například se skládacím lehátkem, na kterém se nedá ležet, s hodinářskými šroubováčky, které se zkroutily do vrtule při pokusu o utažení šroubku na brýlích, se sadou vrtáků, ošoupaných po prvním použití, s varnou konvicí, která po 2 měsích tekla,... To všechno z doby, kdy jsem tomuhle zboží z Lídlu (a podobných prodejen) ještě věřil.
magdon: Proč jste to nekvalitní zboží nevrátil? Někdy může jít jen o špatný kus. Já pár věcí, konkrétně z Lídlu mám a reklamoval jsem jen jednou (výrobní vada USB nabíječky). Ostatní věci bezvadně fungují. Pravda, koupit vrtačku Narex nebo Parkside bude rozdíl, ale jen v případě, že s tím budu dělat 8 hodin denně za výplatu.
Mám termostickou baterii z Lidlu přes rok (6/2015) a funguje skvěle. Kupoval jsem ji kvůli ceně na vyzkoušení funkce a vyřešení problému s příliš horkou nebo naopak studenou vodou u průtokového ohřívání plynovým kotlem. Všechny tyto problémy tato baterie vyřešila a od té doby mám klid a plus mínus stále stejnou teplotu vody. Jako levná baterie, i když funkčně je na 100%, má i drobné mouchy: když je teplou vodou nahřátá - mokrou rukou jde špatně ubírat/točit (daň za čistý hladký design), boční pokličky jsou plastové a občas vypadnou. Ale rozhodně bych neměnil. Nový model 2016 vypadal v letáku, že by mohl mít ty pokličky lépe řešené.
PS k odpovědím výše: Kurvítka neexistují - existují kurvítka jen v lidských hlavách. V tom je zakopaný pes.
Z LIDLa mam uz druhu termostaticku bateriu, na prvej, asi po 1.5 roku, odislo ovladanie teploty - ovladac sa tocil lahko a teplota vody sa nemenila. Reklamaciu LIDL uznal a vratil peniaze. Teraz na druhej asi po rovnakej dobe ta ista porucha...mozno je to prave nejakym oslabeným miestom = kazitkom.
Termostatické baterie po cca dvou letech přestanou regulovat teplotu. Mám dvě sprchové a jednu vanovou, u včech stejný problém. Všechno co jsem zde koupil (vrtáky. stojan. vrtačku, zavitníky...) , všechno jsem po prvním použití vrátil.
To ovšem není proto, že jsou z Lidlu. Měl jsem termostatickou vanovou baterii z prodejny - speciálky na koupelny, stála přes 4500,- Kč. Opraváře jsem na ni měl doma ještě v záruce, jednou vyměnil kapající kartuši, při další reklamaci termočlánek. Po záruce jsem pak potřeboval znovu vyměnit termočlánek - nedalo se už pomalu otočit regulací. Stál 1800,- Kč, takže nezbylo než ten starý rozebrat, očistit, promazat a zase to chvíli fungovalo.
Proto říkám - ne vše co je ze specializované prodejny a drahé je nutně i lepší. Dřezovou baterii z Lidlu mám krátce a zatím spokojenost.
U nářadí je potřeba mít na paměti, že to nejsou profesionální výrobky. Tomu je uspůsobená i cena.
Termostatickou baterii používám řadu roků.Již jednou jsem musel vyměnit kartuši.Tento problém se opakuje..Zjistil jsem cenu nové term.kartuše a ta je 960kč a proto jsem hledal dobrou cennu celé nové term.baterie.V Lídlu shopu jsem našel slevněnou vanovou se sprchou za 899 kč.S dopravou a dobírkou do domu za 1007kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.