Ahoj, koupili jsme byt v OV a právě provádíme rekonstrukci potřebovala bych poradit. 1. Má právo společenství vlastníků zakázat mi provádět rekonstrukci případně používání výtahů? 2. Chodit do bytu v naší nepřítomnosti a kontrolovat jaký přístup je do šachty na měřáky? 3. nebo na co má spol.vl. nárok a na co ne. Předem díky za rady.
Já mám taky byt v OV, a myslím si že je to asi takto: 1. Výtah je společný, takže na případné rekonstrukci by se asi musela shodnout většina majitelů. To kdo ho může používat byste si měli odhlasovat na schůzi - že třeba kdo bydlí v 1. patře tak ho nebude používat ani platit. 2. Chodit do bytu ve vaší nepřítomnosti nemůže podle mě nikdo - snad jedině exekutor s úředním povolením. 3. Společenství může rozhodovat o společných částech domu - podle toho jak si to odhlasujete, ale o tom co je ve vlastnictví podle mě ne.
ahoj, my máme také byt v os.vl. co se týče rekonstrukce bytu, musíte mít povolení k přestavbě! to se hlásí někde na místních úřadech, je to třeba když bouráte jádro atd. v rámci dobrých sousedcích vztahů pak upozorněte sousedy třeba vyvěsením na nástěnku, že budete v tomto období porávdět rekonstrukci a tudíž aby omluvily hluk Byt je váš a tudíž vám tam za nepřítomnosti nikdo chodit nemůže!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.