Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přišroubování pantu do jeklu

Od: semi64 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám problém s přišroubováním pantů do jeklu. Vyvrtal jsem zpočátku menší díry a vyzkoušel, jestli půjde šroubovat, to nešlo, tak jsem díru o něco zvětšil a pak se mi vrut podařilo silou zašroubovat. Problém ale je v tom, že se začal kvedlat a prostě nedrží (můžu ho vyšroubovat bez šroubováku)... Asi tím jak jsem tím šroubovákem prorazil díru. Co jsem udělal špatně? Díky moc

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sydney*
hodnocení

1x

Já bych doporučil nýtovací kleště a pokud je na pantu zavěšeno něco lehčího , jednoduše panty prinýtovat . Lepší je použít ocelové nýty .

hodnocení

0x

Buď si na jekl navař plocháč, do kterého vyřežeš závitníkem závity

nebo

jekl provrtej skrz stěny a dej tam dlouhý šroubek, podložku a matici

a nebo

ten pant rovnou přivař na jekl.

(Jestli jsi šroubovákem prorazil díru, tak zkus zapřemýšlet, k čemu slouží šroubovák a jaké nářadí se používá k výrobě/vrtání děr.)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Použil vrut místo šroubu. *zed*

host*
hodnocení

0x

Vrut do jeklu asi moc držet nebude. Pokud byste měl dostatečně silný materiál jeklu a závitník, bylo by možné do jeklu vyříznout závit a pant přišroubovat šroubem, nebo jekl prohnat vrtákem skrz a použít šroub skrz naskrz a s citem utáhnout, aby se jekl nepromáčknul.

Jednoduché řešení je přilepit pant k jeklu speciálním lepidlem Mamut v kartuši pro výtlačnou pistoli, což je sice šíleně drahé, ale třeba lepidlo ještě na něco upotřebíte. Drží fakt fest.

stonek*
hodnocení

0x

Vrut univerzální v plechu držet nebude, i když to tak může vypadat, vykláním se uvolní. Tenhle nápad by možná vyšel se šroubem co mu řikaj tex, ten si ale díru vrtá sám, jiná mu zpravidla nesedí. Další a lepší možnost je zmiňované provrtání skrz a použití metrického šroubu s matkou.

semi64
hodnocení

Jo nakonec jsem to vyřešil delšími šrouby skrz jekl a z druhé strany matičkou. Nejtky mě také napadly, ale to je nerozebíratelný spoj.

Ptal jsem se také proto, že vloni jsem dělal plůtek z jeklů (rám) a na něj jsem pomocí vrutů přišrouboval plotovky a drží to dobře *nevi*.

semi64
hodnocení

A když už jsme u toho. Čím se tedy přišroubovávají plotovky u všech těch plotů z jeklů? Skrz provrtané většinou pro vraťáky nebývají. Takže nějaké vruty, texy?

jabraka*
hodnocení

0x

Použij samovrtné šrouby.Ty mají na konci vrtací koncovku.

obchodprodilnu.cz/...

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]