Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s přišroubováním pantů do jeklu. Vyvrtal jsem zpočátku menší díry a vyzkoušel, jestli půjde šroubovat, to nešlo, tak jsem díru o něco zvětšil a pak se mi vrut podařilo silou zašroubovat. Problém ale je v tom, že se začal kvedlat a prostě nedrží (můžu ho vyšroubovat bez šroubováku)... Asi tím jak jsem tím šroubovákem prorazil díru. Co jsem udělal špatně? Díky moc
Buď si na jekl navař plocháč, do kterého vyřežeš závitníkem závity
nebo
jekl provrtej skrz stěny a dej tam dlouhý šroubek, podložku a matici
a nebo
ten pant rovnou přivař na jekl.
(Jestli jsi šroubovákem prorazil díru, tak zkus zapřemýšlet, k čemu slouží šroubovák a jaké nářadí se používá k výrobě/vrtání děr.)
Vrut do jeklu asi moc držet nebude. Pokud byste měl dostatečně silný materiál jeklu a závitník, bylo by možné do jeklu vyříznout závit a pant přišroubovat šroubem, nebo jekl prohnat vrtákem skrz a použít šroub skrz naskrz a s citem utáhnout, aby se jekl nepromáčknul.
Jednoduché řešení je přilepit pant k jeklu speciálním lepidlem Mamut v kartuši pro výtlačnou pistoli, což je sice šíleně drahé, ale třeba lepidlo ještě na něco upotřebíte. Drží fakt fest.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.