Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám doma v koupelně topný žebřík připojený na okruh topení ke kotli. Chtěl bych k němu přidat topnou tyč na sušení ručníků. Koupit chci nějakou 300w. Jak ji k němu mám zapojit? Musím žebřík nějak odpojit od rozvodu (přepokládám, že to šroubení pro připojení žebříku to umožňuje) nebo to můžu nechat být a jen tyč namontovat?
Pokud ho nechám zapojený do okruhu - odpouštět nic nemusím, případné přetlaky utečou do okruhu. Bude muset být otevřená hlavice nebo to uteče i tím druhým koncem? A nebude mi to potom topit zbytečně do trubek a do radiátorů v patře?
Pokud žebřík odpojím - musím potom nechat nějaké volné místo a neplnit ho až po vrch, kvůli toztažnosti
Je to tak správně nebo jsem to pochopil blbě a musí se to řešit jinak?
Tady máte základní informace "Radiátor s kombinovaným ohřevem" zkraceno.cz/... , podívejte i na odkazy; máte zde odpovědi na všechny vaše otázky ohledně doplnění el. topné tyče do stávajícího "žebříku". Výkon tyče vyberte podle velikosti topného tělesa, nedávejte vyšší výkon než doporučený, jinak se zkracuje životnost topné tyče - přehříváním, (pokud dáte rozměry topení tak výkon vybereme spolu). Doporučuji připojit topnou tyč přes termostat (využívám výhod termostatu "Regulátor teploty RE10A Z-SKV-0004" zkraceno.cz/... ). Dále dudete potřebovat T-kus zkraceno.cz/... Pokud nebude něco jasné, ptejte se...
doplněno 07.06.16 10:37:Další info zkraceno.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.