Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Solární panely na balkon

Od: pavel45 odpovědí: 4 změna:

dobrý den,chtěl bych se zeptat,chtěl bych si vpanelákové bytě umístit na balkon jak je to sklo pod zábradlím tak zevnitř k němu tesně přitisknout 2 kusy solárních panelů po 150W,myslíte že to přes to sklo půjde,je to takové to drátěné,vím že by mi to nedalo asi 300W ale těch 200W,by to snad dát mohlo,a ještě jsem se chtěl zeptat mají dva druhy bud to monokrystalické nebo polykrystalické,jaký je v nich rozdíl slyšel jsem že jeden druh nepotřebuje pro svůj výkon přímé slunce to by se mi hodilo,ale nevím zda je to pravda,děkuji vám za odpovědi a hezký den

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Za drátkovým sklem bych očekával tak desetkrát nižší výkon. A těch 300W je zhruba pokud slunce svítí kolmo na panel. Pokud budou panely svisle, tak další snížení výkonu. Obecně pro rozptýlené světlo je o něco lepší polykrystalické. A pokud bude část panelu zastíněná, nastane další značný pokles výkonu. Takže užitek celkem žádný a na hraní stačí i malý panýlek 20W.

svyjabob*
hodnocení

0x

Jediný rozdíl je v technologii samotné výroby, jinak se jedná v podstatě o totéž. Výhoda polykrystalických v tom že je zde lepší výtěžnost vy u dvou FV panelů asi nepoznáte, ale je tam lepší výtěžnost (v řádech procent) u rozptýleného světla oproti monokrystalických, jelikož ty jsou naopak ideální při použití na přímém světle, ale opravdu ty rozdíly jsou markantní. Spíše bych řešil, zdali budete mít směrem přímo na váš balkón alespoň 6 hodin denně přístup přímého slunce. Jinak počítejte že těch 200W vám to dá ve špičce, ale jinak po ránu či na večer celkem cca 150W, ale opravdu záleží na umístění.

pavel45
hodnocení

tak já to asi s těma panelama risknu protože ted momentálně mám za oknem panely s celkovým výkonem 80w a už to nestačí,tak koupím ty dva 150W,důvod proč ne chci dát zevnitř na balkon je ten že takové velké panely nemám kam umístit a ven před sklo se mi je moc montovat nechce,složitá montáž,ted ještě jedna otázka existují třeba nějáké panely které by se daly nalepit na sklo

svyjabob*

Ano existují nalepovací pásy, ale ty jsou neefektivní, jelikož jestli u klasického panelu budete mít třeba 200W, tak u toho nalepovacího budete mít 50W, a především je to šíleně drahé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma solární panely

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]