Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěla bych se zeptat podle čeho se stanoví odměna za předsednictvo,popřípadě i místopředseda.Jestli na to jsou tabulky nebo jaká je hranice odměny.Děkuji mockrát za jakoukoliv zpravičku.
Jsme veké SVJ, několik vysokých paneláků, takže předseda měsíčně 2 000 kč, místopředseda 1 500 kč, členové výboru po 1 000 kč a členové kontrolní komise po 500 kč . Jinak všechno zařizuje správcovská firma, kterou si platíme. Je to podle mého mínění bezvadně zařízené, SVJ nemá žádné dluhy, půjčky, ani dlužníky, věčně se všechny domy dávají do rychtyku a všem bych to tedy zvedla o ještě jednou tolik, protože si to prostě zaslouží...Rozhoduje o tom velké shromáždění, ne každý rok, jenom když chce částky změnit a samozřejmě to musí být ve stanovách.
vidíte to..u nás třeba byla situace, že jsem celou tu důležitou práci (výběr firmy, rozsah rekonstrukce, ztlačení nabídkové ceny, řešení technických záležitostí, připomínkování smlouvy o dílo..) při vyřizování rekonstrukce domu zajišťoval já vč. předání know-how a všechny zásluhy bral "pan předseda" a ještě se cítil strašně dotčený, že se vůči tomu ohrazuji
záleží jaké máte lidi...ty peníze, které já jsem na stavbě uspořil on prodrbal jinde..ale on je ten nejlepší ![]()
Dobrý den, to je na rozhodnutí členů SVJ, resp. u nás o tom rozhodovala schůze.
U nás to bylo pohyblivé - podle množství odvedené práce a zásluh. Např. když bylo nutné zúřadovat půdní vestavbu, tak byla odměna vyšší a jinak se zase snížila. Zdravím!
P.S. Doufám, že myslíte SVJ (společenství vlastníků jednotek).
A co byste poradili předsedovi SVJ, který svoji funkci již dělá 15 let, nikdy si za svoji práci nenechal nic zaplatit. Bere to tak, že "tu" bydlí a dělá to i pro sebe. Ostatní vlastníci si ho stále pletou s domovním důvěrníkem, opravářem a údržbářem, přestože již několikrát i na veřejné schůzi jim bylo sděleno i správcovou domu, že tohle náplní jeho práce není. Začali teď správcové sami zasílat doklady o tom, že si např. koupili žárovky do společných prostor a chtějí je proplatit, což o to, ale navíc za každý úkon chtějí i jakési "cestovné" 100,- Kč. Přitom konkrétně třeba ty žárovky koupili v drogerii v místě bydliště
. Když se má navýšit fond oprav, tak všichni křičí, že jsou důchodci a nemají na to. Mě to tedy hlava nebere. Co byste na toto poradili? Uvažujeme o tom, že si necháme proplatit nějaké "palmáre" zpětně za těch 15 let.
Jak to tak čtu... pláčete hezky, ale na špatném hrobě ![]()
Můžete zkusit si na členské schůzi nechat odhlasovat např.jednorázovou odměnu za práci, kterou jste dělal/i 15 let, ale jak jste si je naučil/i? ![]()
Ani tu raději nebudu psát, kolik měla naše předsedkyně, ale my máme víc jak 600 bytů.
Nějakou odměnu prostě máte mít!
Jj, myšlenkové pochody některých
ale oni si k předsedovi dovolí jen to, co si on nechá líbit?
Platíme na správu cca 570 Kč, nikdo neprotestuje, protože to nikdo dělat nechce.
andy123: Díky za odpověď, doporučím předsedovi, ať se jde vyplakat na správný "hrob" a pro jistotu s sebou vezme nějakou pořádnou palici, protože jinak se jim asi nerozsvítí
. Pořád si totiž zřejmě myslí, že mají svoje byty od obce a bude se jim o ně někdo starat jako před lety a oni si prostě budou "jen tak v klidu bydlet".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.