Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
hledám pozemek na výstavbu soukromého zábavného parku. Za pozemek jsem nehodlat hodně utratit a proto jsem vybíral levné pozemky. Našel jsem jeden, u kterého je napsáno: je veden jako orná půda, v současné chvíli je však zatravněn a není využíván zemědělským družstvem pro pěstování plodin. Zajímalo by mně jestli by šlo zde park postavit.
Děkuji předem za odpověď.
DFM
Teoreticky lze, nicméně je to nákladné, složité a zdlouhavé. Jak už zde bylo uvedeno, je nutné vyjmout půdu z fondu, což je zatíženo poplatkem. Navíc Vám to ani nemusí schválit.
Druhá věc je pak územní plán obce, pod kterou pozemek spadá. Pokud jej vedou jako zemědělskou půdu, pak jedinou možností jak tam něco postavit je docílit změny územního plánu. Ten se vytváří na dlouhé roky dopředu a rozhodně jej nezmění jen kvůli tomu, že si chcete něco někde postavit..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.