Nejste přihlášen/a.
Přeji dobré ráno ve spolek
Hledam někoho kdo dělal nebo má betonou desku (strop) na d vodoměrnou šachtou.
Ano vím že nejlépe by odpověděl projektant ale... půdorys desky je mírně kosodélný na jedné straně 1,7 m a na druhé 2,1m od sebe jsou rovnoběžně 1,7m. Maximální síla desky může být a asi bude 20 cm. Je v plánu vyztužit ji dvojitě karisíti drát 6mm 10 x 10 cm s tím že na spodní karisíť se přivaří souběžně další dráty průměru min 12 mm na střed oka pro roznesení tahových sil.
Beton by byl C30 z mixu se zvýšenou odolností proti vlivům. (je to hned u plotu a solí se).
Myslim si že by to mělo být dostatečné. Tolik železa a betonu je tam především proto že by se mohlo stát že přes to pojede plná tatra nebo traktor s valníkem. Pozemek není zatim oplocen a na okolních se staví.
Jde mi o to jestli by se místní kapacity v oboru k tomu mohli vyjádřit (pan Milan a jiní) jsem laik a mohlo mi něco utéct.
David
Nějak moc nechápu proč budujete tak velkou šachtu s 20cm železobetonovým stropem a proč nepoužijete normání plastovou.
To že teď hrozí její přejetí autem, bych vyřešil naskládáním pár velkých kamenů okolo.
Kdyby to mělo být pod nějakým parkovištěm, tak neřeknu ale kvůli dočasnému riziku to za to nestojí.
Vymyšlené to je dobře, jen bych ty pruty k sítím nevařil, nýbrž raději drátoval. Spodní síť s pruty na bednění podlož, abys dodržel krytí výztuže betonem (v šachtě bude jistě dost vlhko, tak krytí alespoň 20mm, lépe 30mm. Při betonáži řádně hutnit. Počítat se mi to nechce, ale už odhadem je to nadimenzované velice dobře, jistě k tomu máš dobrý důvod, proč to chceš udělat takto bytelně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.