Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam umístit zdroj od led pásku

Od: lisak* odpovědí: 6 změna:

Zdravím. Čeká mne realizovat elektroinstalaci v kuchyni, kde má být mezi skřínkama a pracovní deskou linky natažen led pásek. Potřeboval bych poradit, kam se v praxi nejčastěji umistuje zdroj pro toto osvětlení. Nejraději bych ho vložil do instalační krabice do zdi nad skřínky , ale mám obavu jestli by se tam moc nezahříval, on prý taky trochu topí, jestli je to pravda.

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Měl jsem původně halogenové, takže celkem silné zdroje. Linka je nahoře na hraně vyvýšená a tak není vidět zdroj, který je jen na lince položený. Nevím kdo by uviděl metr nad sebe, že je na ní něco položeného. Ani z dálky to není vidět. :)
jarda63*
Mám led pásky a zdroj volně položený na horní skríňce.

dusger*
hodnocení

0x

Všechny uvedené možnosti jsou vhodné. Přesto: Pokud kuchyň teprve stavíš je uklizení zdroje třeba do podhledu nebo do již zmíněné krabice velmi čisté řešení, nepřekáží při úklidu nebo ukládaní nádobí. Nezapomeň ale na vypinač a přípravu kabelů.

lisak*
hodnocení

No ona skřínka bude až ke stropu takže tam už nic nedám. Podhled taky není. Takže zdroj umístím do krabice do zdi, jen doufám, že nebude moc topit a že se tam neupeče...vydyt když ho trochu předimenzuju tak to snad není tak kritické ne?

Každý s tím svítí jinak. Pokud to bude svítit celý večer raději bych ho vlepil dovnitř skříně ke stropu. Pokud je to na svícení do hodiny tak klidně do krabice. Predimenzovat zdroj o cca 30% je dobrý nápad.

karelj
hodnocení

0x
Taky jsem to resil, nakonec zvitezilo reseni zdroje pro led na skrini.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]