Zmrzlinovač - který?

Od: Datum: 31.05.16 08:40 odpovědí: 4 změna: 01.06.16 07:35

Dobrý den, mám více dětí, potřebovala bych poradit, který zmrzlinovač koupit. Aby s ním nebylo moc práce, aby to netrvalo dlouho, a hlavně aby zmrzka byla ve stavu ji hned použít, ani tvrdá, ani řídká... Jeden jsme už měli, ale nebyli jsme spokojeni, nádoba se musela chladit, a hodinu se to míchalo a pak výsledná byla tvrdý kus hmoty, na který se stejně čekalo, než se rozmrazí. Efekt stejný, jak u šlehání ručního a dání do mrazáku ... Děkuji za tipy. (Líbil by se mi pákový - přímo zmrzka na kornoutek)



Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: jezevec
Datum: 31.05.16 09:10

Vezmi je do cukrárny. My jsme si před rokem koupili tenhle:

http://www.chip.de/preisvergl…-Eiscreme-Maker-ICM-3594.html

a je to totální blbost. Nikdy nám to pořádně neztuhlo a po pár použití odpočívá v komoře... Navíc když si spočítáš cenu zmrzlinový směsi, smetany, energií a nervů, tak tě jedna zmezka vyjde asi tak pětkrát dráž než u cukráře...

Ta krásná zmrzlina, co z toho stroje leze, je fakt jenom na obrázku, ale možná něco děláme špatně...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 31.05.16 09:34
avatar

klasický zmrzlinovač, kde se nádoba dá vychladit na několik hodin do mrazáku a pak se v tom ta zmrzlina umíchá by měl splňovat vaše představy. Ale je nutné jej použít správně nebo možná trochu jinak než návod říká:
1) nádobu dát vychladit ne přes noc, ale ideálně na dva nebo více dnů (nevěřil bych, že je to rozdíl, ale je)
2) ingredience dát předchladit tj z lednice je dát na hodinu předem do mrazáku (to musíte otestovat, aby to nezmrzlo, ale bylo max studené)

Pak z toho bude zmrzlina, která u stěny je jako kámen (první 3 milimetry), ale dále je konzistence přesně jako od cukráře. :) Samozřejmě co nesníte dáte do mrazáku a bude jako kámen, který je nutné vyndat půl hodiny předem do lednice.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 31.05.16 10:55

Jezevec má asi drahé energie a nervy protože 3/4 l zmrzliny uděláte za cenu 2 kopečků z levnější cukrárny. Navíc i v té cukrárně většinou používají směs z makra s rostlinným tukem (jen některé si připlatí za mléčný).

Když děti dostaly zmrzlinovač od tchyně, tak jsem v duchu nadával, co je to zas za lapač prachu. Je asi z lidlu, jednoduchý, obyčejný, malý motůrek, metly a dvě mrazící nádoby, které se dávají namrazit přes noc. Z jedné šlehačky 300ml mléka, cukru, vanilkového cukru, kvalitní nastrouhané čokolády, instatního kafe, granka, libovolného ovoce, ... za 1/2 hodiny vyrobíte cca 3/4 l zmrzliny (v každé nádobě jinou). Děti se zabaví a ta zmrzlina je fakt dobrá a jen ze šlehačky a mléka, překvapila mě hlavně ta kávová z instatního kafe nebo čokoládová z granka. Jen se to musí hned zkonzumovat nebo to ještě na chvíli dát do mrazáku. Tam už to za pár hodin ale zmrzne na kost.

Obávám se ale, že máme něco podobného jako vám nevyhovuje. Pokud to máte moc ztuhlé, tak to zkuste chladit jen 3/4 hodiny. Funkčnost toho pákového bych moc reálně neviděl, protože bude problém udržet správnou teplotu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.06.16 07:35
avatar

Pokud netrváte na kopečkové do kornoutku, tak IKEA prodává tahle tvořítka na nanuky.

http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/80208478/

A pokud máte děti jako já, rovnou kupte dvě nebo tři sady, jinak nebudete stíhat mrazit *slunce*

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.