Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozměr závitu

Od: aloisb® odpovědí: 6 změna:

Na závitovém nyplu pro připojení tlakové hadice naměřil technik vnější průměr 13,7 mm a stoupání závitu 1,5 mm. Je to normovaná velikost? Mohl by to být M 14 x 1,5? Půl coule - 1/2 ´´ to asi nebude. Je to na tlakové myčce EINHELL. Chtěl bych tam připojit pistoli s tryskou od jiného výrobce, která by tlakem 110 bar nepraskala.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Bude to 14x 1,5 na vnějším závitu je tolerance asi 13,6 až 13,9

doplněno 30.05.16 22:35:

Tak 3/8inkový to určitě nebude ten by měl venkovní průměr cca 17mm a 1/4 13mm noma.cz/...

hodnocení

3x

Závit G3/8" má vnější průměr závitu 16,662mm, G1/4" průměr 13,157mm. Stoupání mají oba závity stejné a to 1,337mm, počet závitů na palec taky stejný a to 19. Vidím to na závit G1/4" (usuzuji podle vnějšího průměru závitu)...

sydney*
hodnocení

2x

Podle mě se jedná o závit trubkový u kerého se udává půměr díry trubky v palcích . Značí se písmenem G . Pravděpodobně se jedná o závit G 3/8 " .

hodnocení

To vychází na průměr díry 9,5 mm, což by vzhledem k vnějšímu průměru závitu 13,7 mm bylo možné. Díky !

jenda2*
hodnocení

0x

Zajděte do firmy, která lisuje koncovky k tlakovým hadicím. Vemte sebou starou hadici a i tu novou a oni vám přesně vyrobí správné připojení. Každý výrobce má jinou koncovku už z pricipu. Nemusí tedy na sebe pasovat. Z Einhelu jsem použil rotační trysku na Karcher a nechal jsem udělat nové připojení na hadici.

hodnocení

Pokud máte tutéž trysku jako já ( podélná žebra), tak se připravte, že Vám brzy praskne. Je to zřejmá konstrukční chyba, protože ta podélná žebra nevyztužují tu trubku trysky proti obvodovému napětí, které je dvojnásobné oproti napětí osovému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]